RIDDERKERK
tel. 0180-415295

Pelikaan
Jaron Mol, Stephan Ooms (84, Jeffrey Nossent), Juani Nieuwenhout, Jordy Leijten (58, Thomas de Jong), Vince van Nes, Timo Nossent, Deveney Veld, Bora Ocak, Sjoerd Opschoor (84, Jesse de Raad), Mike Muijen (68, Juthlen Castillo) en Anwar Nzojibwami (58, Ruben de Raad).

En wederom een tegenstander die voor Pelikaan geheel onbekend is, niet qua naam maar wel als competitietegenstander. Dat is niet gek omdat zij dit seizoen voor het eerst in de zaterdagcompetitie meespelen na decennia op de zondag te hebben gespeeld. Zij speelden vorig seizoen in de derde klasse zondag en via de bekende horizontale zondag-zaterdag overplaatsing én een korte na-competitie zijn zij zelfs gepromoveerd naar de tweede klasse zaterdag en nu tegenstander van Pelikaan. Daarmee komt Pelikaan een oude bekende tegen want de trainer voor Bjorn Vlasblom was Driss el Akchaoui, nu dus trainer van de tegenstander. Op het fraai gelegen maar stille Reijerpark was voor beide ploegen de noodzaak om de drie punten te pakken. Slikkerveer omdat zij nog maar vier punten hebben vergaard en daardoor één na laatste staan en natuurlijk uit de degradatiezorgen willen komen. Pelikaan wil vooral naar boven kijken en als het kan meedoen om de prijzen maar zo weinig mogelijk naar beneden turen.

Het was zaak voor Pelikaan om net zo energiek te starten als vorige week tegen Neptunes Schiebroek en daar slaagde het team volledig in. Al gelijk in de 1e minuut kreeg de mee opgekomen Vince van Nes een goede kans maar zijn schot met rechts was niet zo krachtig omdat hij stijf links is. Maar na 9 minuten spelen was het toch al raak. Een korte corner genomen door Anwar Nzojibwami kwam bij Bora Ocak en die dribbelde naar de hoek van het strafschopgebied en draaide vanaf daar de bal in de verre hoek, de keeper was kansloos en de 0-1 stond op het scorebord. Drie minuten later zou de 0-2 genoteerd moeten worden maar een onbegrijpelijke beslissing van de scheidsrechter voorkwam dat. Timo Nossent schoot van afstand op de lat, de bal ketste buiten de zestien voor de voeten van Anwar Nzojibwami die de return strak in de hoek schoot terwijl er nog spelers tussen hem en het doel stonden. Kon dus nooit buitenspel zijn. Maar de assistent-scheidsrechter stak zijn vlag op en de scheidsrechter ging daarin mee zonder zelf een mening te hebben. De beste man was tamelijk laconiek want er werden behoorlijk stevige overtredingen begaan waar hij niet voor floot. En dat leidde tot irritatie aan beide kanten. Net zoals in de 24e minuut toen Bora Ocak toch heel stevig onderuit werd gelopen in de zestien maar ook nu liet hij doorspelen.
Vijf minuten later een prima pass van de mee opgekomen Juani Nieuwenhout, die steeds beter zijn draai vindt in het team, op Sjoerd Opschoor die zich met een paar mooie bewegingen vrijspeelde en schuin voor het doel voorlangs schoot. Pelikaan bleef goed voetballen en kansen creëren. Ruim tien minuten voor rust weer een uitstekende aanval met een voorzet van Anwar Nzojibwami op Sjoerd Opschoor die in de zestien net niet genoeg ruimte kreeg om goed uit te halen. Kort daarna opnieuw Sjoerd Opschoor met nu wel een goed schot, deze werd gekeerd door de keeper en de terugkomende bal werd op de paal geschoten door Timo Nossent. Dat is het enige wat men Pelikaan kon verwijten dat de kansen niet afgemaakt werden. Daardoor bleef de marge maar op één doelpunt steken en dat blijft altijd een risico. Dat bleek wel in de tweede helft.

Pelikaan bleef in de tweede helft doorgaan waar het gebleven was, bijna was het snel 0-2 toen Juani Nieuwenhout er als de kippen bij was toen de Slikkerveer-keeper de bal na een kopbal losliet maar het lukte hem niet om zijn eerste doelpunt in Pelikaan 1 te maken, hij tikte net naast.
Om nog maar eens een oud gezegde van stal te halen, “als je zelf niet scoort doet de tegenstander dat wel”, ging helemaal op in de tweede helft. Bij het eerste gevaarlijke moment voor het Pelikaan-doel was het gelijk raak.
Uit een corner werd de bal doorgekopt en de man met nummer 18, Sander Hazebroek, gaf het laatste tikje, 1-1. De rustige en goed keepende jongeling Jaron Mol als vervanger van Lucas Francissen was kansloos. En Pelikaan kon weer opnieuw beginnen maar had nog wel 35 minuten de tijd om te halen waar ze recht op hadden. Rond de 63e minuut kreeg Bora Ocak twee kansen achter elkaar maar beide pogingen gingen over het Slikkerveerse doel.
Tien minuten later goed doorzetten van de ingevallen Juthlen Castillo die net voorlangs schoot waar ook de andere invaller Ruben de Raad net niet bij de bal kon. Het had een half uur geduurd na de 1-1 maar uiteindelijk kwam toch de verlossing. Een verre pass van achteruit werd door Ruben de Raad goed vastgehouden, hij wachtte op aansluiting en dat bleek Vince van Nes te zijn. Die kreeg de bal op maat aangespeeld op zijn linkerbeen en dan is het altijd gevaarlijk. Ook nu want hij krulde het leder met zijn linkervoet precies in de kruising, een schitterende goal. Net voor de officiële speeltijd verstreek was het de aangever van de 1-2, Ruben de Raad zelf die scoorde. Na een aanval van Pelikaan waaruit verschillende mogelijkheden ontstonden kwam de bal voor zijn voeten, hij wist daar wel raad mee en joeg de bal hard en droog in het doel. De 1-3 en dat was ook de eindstand.

Ook deze derde achtereenvolgende overwinning was zeer verdiend. Goed veldspel, veel kansen creërend en nauwelijks wat weggegeven, hooguit wat mogelijkheden voor het team van Slikkerveer. Nog één wedstrijd voor de winterstop tegen SVS Capelle wat voor Pelikaan altijd een lastige ploeg is om tegen te spelen. Zij staan nu op de laatste plaats maar een kat in het nauw maakt rare sprongen. Pas bij een eventuele overwinning kan Pelikaan spreken van een herstel na een matig begin van het seizoen en dat de weg naar boven definitief is ingeslagen.