ZWIJNDRECHT
tel. 078-6128193

Pelikaan
Lucas Francissen, Stephan Ooms, Jeffrey Nossent (46, Jesper Nossent), Jesse de Raad, Vince van Nes (19, Thomas de Jong), Timo Nossent (34, Sybren Bakker), Sjoerd Opschoor (34, Deveney Veld), Jordey Leyten (34, Anwar Nzojibwami), Bora Ocak, Ruben de Raad en Mike Muijen.

Eindelijk was het dan zover, dé derby van Zwijndrecht stond weer op het programma en alle volgers van het regionale amateurvoetbal plus de aanhangers van beide clubs wisten ervan, velen van hen namen de moeite om naar het Noordpark te komen ondanks de niet ideale weersomstandigheden. Veel wind en kans op regen maar gelukkig viel dat laatste reuze mee. Maar die wind speelde wel een rol. Pelikaan begon met de wind tegen en ging daar niet goed mee om. Het liet zich naar achteren drukken door de pressing van de Noordparkbewoners en kwam daar voetballend niet onderuit en was daardoor gedwongen om de lange bal te hanteren. Maar die kwamen net zo snel weer terug. Zowel in de 10e als de 11e minuut kon keeper Lucas Francissen nog redding brengen op twee venijnige schoten maar uit de corner van de laatste redding was het al snel raak. De corner werd bij de eerste paal doorgekopt en het was Jaap Swank die vrij gemakkelijk kon raak koppen, 1-0. De tweede goal was na iets minder dan een half uur spelen. Na balverlies bij het uitverdedigen kwam de bal terecht op de rechterflank, een voorzet volgde en die werd ingekopt door Aron Nobel, 2-0. Een paar minuten later leek de beslissing al een feit, een schot van Ioldi Soares de Brito ging recht op Pelikaan-keeper Lucas Francissen af maar door de wind en een lastige stuit kon hij de bal niet vastklemmen en daardoor kon Paul Scheurwater het leder zo het doel in koppen, 3-0. Drie kopgoals tegen in ongeveer een half uur spelen. Gelukkig herstelde Pelikaan zich enigszins door meer op de helft van VVGZ te gaan spelen en kreeg daarbij een redelijke mogelijkheid maar het schot van Deveney Veld ging ruim naast.

In de tweede helft kreeg Pelikaan de wind mee. In minuut 56 een aanval van de Peli’s via Ruben de Raad die goed voorzette en het was Mike Muijen die prima afrondde. Dat gaf hoop. Een kleine tien minuten later de aansluitingstreffer. Een geweldige pegel vanaf een meter of 25 afgevuurd en geholpen door de wind was het opnieuw Mike Muijen die de 3-2 aantekende. Pelikaan ging ervoor en ging op zoek naar de 3-3. Een klein kwartier voor het einde schoot weer Mike Muijen op het doel maar nu recht op de keeper af. In de 85e minuut bijna de gelijkmaker want na een voorzet van de rechterkant waren zowel Ruben de Raad als Mike Muijen net niet in staat om van dichtbij de bal over de doellijn te tikken. In de blessuretijd ging het spel op en neer en kregen beide ploegen hun kansen. Het was uiteindelijk Jaap Swank die de beslissing bracht door de 4-2 te maken.

Uiteindelijk wel een verdiende overwinning voor VVGZ omdat zij beter gebruik maakten van het windvoordeel dan Pelikaan dat deed door veel opportunistischer te spelen terwijl Pelikaan het probeerde met combinatievoetbal. Het verschil in kopkracht en fysiek deed ook een duit in het zakje.