• Winst voor Pelikaan 1

    Pelikaan speelde een puike eerste helft maar net zoals vorige week was de ruststand "maar" één voor Pelikaan en nul voor de tegenstander. Pelikaan was in die eerste helft heer en meester, liet het balletje lekker rondgaan en had misschien wel 80% balbezit. Behoudens een paar mogelijkheden schiep Pelikaan zich nagenoeg geen kansen op één na en dat was gelijk een doelpunt. In dit geval was de pass net zo mooi als het doelpunt zelf. Dat gebeurde al na 7 minuten in de wedstrijd toen Stefano Garcia Tavares een perfecte pass verzond in de loop van Nick de Veij die tussen drie man de ruimte inliep en met een bekeken bal de uitlopende keeper passeerde. Daarna had Pelikaan door moeten drukken en tegenstander Altena op grotere achterstand moeten zetten en dat was het enige smetje in de eerste helft. Pas net voor rust kreeg Altena nog een mogelijkheid maar het schot was krachteloos om keeper Jeroen de Veij te verontrusten. Dat was de eerste poging van de tegenstander wat tussen de palen kwam.


    In de tweede helft kwam Altena een stuk gemotiveerder uit de startblokken. Niet dat Pelikaan in de problemen kwam want daardoor was het verzet van Altena te mager maar toch kwamen er een paar kansjes zoals een vrije trap die door keeper Jeroen de Veij tot corner werd verwerkt. Na ruim een kwartier moest Jeroen de Veij weer handelend optreden toen er een doorgebroken speler voor zijn neus verscheen. Dan naar de 72e minuut toen Pelikaan de 0-2 maakte. Vanaf rechts mocht Pelikaan ingooien, Ruben de Raad kopte de bal door naar Jordy van Buren die in het strafschopgebied de bal breed legde op Nick de Veij die vervolgens keurig afrondde alleen voor de keeper. Altena protesteerde nog omdat én Ruben de Raad én een tegenstander op het veld lagen na het kopduel met hoofdklachten maar dat gebeurde buiten het zicht van de scheidsrechter. En als je iets niet ziet kan je er ook niet voor fluiten. Het tegengestelde gebeurde even later toen de scheidsrechter dacht een overtreding van een Peli in het strafschopgebied te zien, de Altena-aanvaller struikelde over zijn eigen benen, maar hij toch voor een penalty floot. Soms is er gerechtigheid want de penalty werd door Jeroen de Veij gestopt. Pelikaan leek wakker geschud en kreeg weer wat kansen. Na een goede aanval kwam de bal bij Roy Weber terecht die hard uithaalde maar de keeper van Altena stompte de bal tot corner. Tien minuten voor tijd probeerde Roy Weber het opnieuw, met een heerlijke sleepbeweging baande hij zich een weg door het hart van de verdediging en alleen voor de keeper schoot hij op de paal, de terugspringende bal was net te ver uit de richting om opnieuw een poging te wagen. Toch werd het weer spannend want Altena scoorde twee minuten voor tijd de 1-2. Maar bijna iedereen, zelfs de tegenstander, zag dat het doelpunt werd voorafgegaan door een buitenspelsituatie behalve de scheidsrechter. De Pelikaan-aanhangers dachten gelijk aan een doemscenario, veel sterker, 0-2 voor, kansen op meer, door een onterecht toegekend doelpunt komt Altena op 1-2 en met een nog een paar minuten te gaan zou Altena alles op alles gooien om de gelijkmaker te maken en dan weet je nooit hoe het balletje kan vallen. Maar gelukkig heeft Pelikaan Jordy van Buren nog. Eén minuut na de 1-2 zocht hij de combinatie aan de rechterkant van het veld en daardoor kwam hij alleen voor de keeper en maakte bekwaam de verlossende 1-3. Dat was teveel voor Altena en bovendien was de tijd tekort om nog iets te proberen want de scheidsrechter trok niet veel extra tijd bij.
    Een dik verdiende overwinning maar Pelikaan heeft het zichzelf lastig gemaakt om niet het overwicht uit te drukken in de score.
    Deze 14 spelers maakten hun opwachting: Jeroen de Veij, Stefano Garcia Tavares, Jesse de Raad, Erwin van Dis, Bart van Muijen (59, Ruben de Raad), Adilson Dias de Barros, Rowdy Nossent, Roy Weber, Nick de Veij, Jesper Nossent (60, Jordy van Buren) en Jermain Bebrout (79, Valeri Silva).