• Wedstrijdverslag Sliedrecht 2 - Pelikaan 2

Het is een frisse herfstdag wanneer pelikaan op zaterdag 6 november het opneemt tegen het altijd lastige Sliedrecht. Na de gewonnen derby van vorige week waren de Peli’s gebrand om vol mee te gaan doen met het kampioenschap. Daar hoort een overwinning tegen Sliedrecht bij. Sliedrecht won veel van zijn wedstrijden in voorgaande seizoenen, maar zelden tegen Pelikaan. De Peli’s wilde ook ditmaal Sliedrecht weer dwarsliggen.

Na een trainingsweek waarbij dinsdag sommige jongens met Pelikaan 1 een wedstrijd mee mochten doen, gingen de overige mannen beelden terugkijken van de derby tegen VVGZ. Hierbij werd geconcludeerd dat er voetballend gezien een hoop verbeterd kon worden.

De zaterdag startte rommelig op Pelikaan, waardoor de bespreking buiten op het sportpark gehouden moest worden. Hier werd de tactiek besproken en de opstelling. De opstelling was als volgt:

Keeper: Ryan.

Verdediging: Erwin, Karsten c, Juani, Jesse.

Middenveld: Jeroen, Martijn, Jordy.

Aanval: Wello, Fatih, Jens.

Bank: Brandon, Rowan, Daan, Carsten, Tom, Martin.

Pelikaan was de eerste 10 minuten nog erg zoekende naar hoe er onder de druk van Sliedrecht uit gevoetbald moest worden. Toch lukte Pelikaan dit vaak wel, alleen werd er nog weinig gecreëerd. Tot dat in de 15e minuut Erwin bij een ingooi rond de middellijn Fatih ingooide. Waarna Fatih de bal tussen twee man controleerde, zoals we hem kennen, wegdraaide een Jens weg stak. Door deze actie was de verdediging van Sliedrecht in een keer gebroken. Jens kwam één op één met de keeper en wist het hoofd koel te houden en schoof de bal met links langs de keeper. Dit was een lekker begin van de wedstrijd. Na deze goal was Pelikaan bovenliggende partij in Sliedrecht. Pelikaan wist steeds meer te voetballen. Vooral het middenveld van Pelikaan stond ijzersterk te voetballen met onder andere Jordy, die terugkerende is van een zware blessure. In de 35e minuut kreeg Jeroen de bal op het middenveld die met een mooie schuine bal, waar we zo hard op getraind hebben, Wello weg. Wello, als de koele kikker die hij is, wist dit op een geweldige wijze af te maken door de bal diagonaal langs de keeper te schieten. 2-0 voor de Peli’s. Een eerste helft waar iedereen op gehoopt had. Eindelijk een Pelikaan wat in de eerste helft al scherp aan de wedstrijd begint.

In de tweede helft werd Jordy vervangen door Tom. Jordy mag door zijn blessure nog niet een hele wedstrijd spelen. Pelikaan had het tweede helft wat zwaarder dan in de eerste helft. Er werden nog wel wat kansen gecreëerd, maar het werd ook steeds lastiger voetballen. Sliedrecht begon er weer in te geloven. 20 minuten na de rust bracht Pelikaan nog een paar wissels Daan mocht het veld betreden voor Jens, Rowan mocht erin voor Wello en Brandon kwam erin voor Erwin. Het was een lastige wedstrijd om in te vallen, omdat Pelikaan steeds verder achteruit werd gedrukt. Even later werd ook Fatih gewisseld, die zichzelf moe had gestreden, voor Carsten. Kort na deze Wissel scoorde Sliedrecht de 2-1. Een middenvelder die doorkwam gaf een lange bal net over het hoofd van Jesse. De aanvaller gaf de bal direct voor en deze werd binnen gelopen.

Nu werd het echt billenknijpen voor Pelikaan. Sliedrecht begon er nu echt in te geloven. Pelikaan begon met man en macht de voorsprong te verdedigen. Juani viel nog geblesseerd uit, dus Pelikaan mocht dit klusje ook nog eens met 10 man klaren.

Iedereen heeft gestreden om de 3 punten mee naar huis te nemen. Eindelijk floot de scheids na 10 minuten extra tijd, door veel blessureleed, de wedstrijd af. Terugkijkend naar de eerste helft heeft Pelikaan deze wedstrijd meer dan terecht gewonnen.

Na de derde helft werd ook nog eens bekend dat Pelikaan 2, door deze overwinning, de koppositie in handen heeft. Wel met een wedstrijd meer dan de concurrenten.

Met een moeizaam begin van de competitie weet Pelikaan zijn laatste wedstrijden weer te winnen en beloont het zichzelf met de koppositie.

Volgende week heeft Pelikaan 2 een weekend verlof.