• Wedstrijdverslag Pelikaan – SVS Capelle

Voor beide ploegen stond er behalve de spreekwoordelijk eer niets meer op het spel, dus een duel om des keizers baard. Maar daar hadden beide ploegen maling aan want ze gingen allebei vol gas de wedstrijd in waarbij Pelikaan duidelijk de overhand had. En de ene mooie aanval volgde de andere op. Zoals in de 7e minuut. Jordy van Deelen verstuurde een heerlijke pass op de in de diepte sprintende Vince van Nes, die zette in één keer prachtig voor op Sjoerd Opschoor die net niet scoorde met een kopbal omdat de bal via de binnenkant van de paal er weer uit ging. Eenzelfde aanval 4 minuten later maar nu opgezet door Jeffrey Nossent, Vince van Nes weer met zo’n op maat gesneden voorzet en nu was de kopbal van Sjoerd Opschoor wel raak, 1-0. Twee schitterende aanvallen met een 50% score. Maar Pelikaan bleef gaan. In de 17e minuut kreeg Vince van Nes op een meter of 20 van het vijandelijke doel de bal voor zijn voeten uit een afgeslagen corner en zijn schot ging rakelings langs de kruising. In minuut 25 weer diepgang bij Pelikaan, een prima pass van Jesper Nossent op Timo Nossent maar de lob van deze laatste ging over het doel. Na een half uur spelen weer een uitstekende aanval waarbij als laatste Deveney Veld de bal ontving maar zijn inzet werd gekraakt door een verdediger maar wel een corner. Uit die corner was het bijna raak maar twee intikkers van dichtbij waren net niet zuiver genoeg om de score te verdubbelen. Deed SVS Capelle dan helemaal niets? Pas toen Pelikaan na ruim 35 minuten was uitgeraasd kreeg de ploeg uit Capelle haar eerste kansen. De Pelikaan-verdediging moest twee keer achter elkaar handelend optreden om met een voorsprong de rust in te gaan. Pelikaan speelde een meer dan uitstekende eerste helft, zeer gedreven, prima aanvallen en verdediging die zo goed als niets weggaf.

Dan de tweede helft. Als toeschouwer bij Pelikaan moet je altijd op tijd zijn als de tweede helft begint. Het is al een paar keer voorgekomen dit seizoen dat er snel na de rust gescoord wordt. En dat was ook nu het geval. Drie minuten na de aftrap was het raak voor SVS Capelle. Een ongelukkige situatie uit een corner van SVS Capelle, een inzet ging via keeper Dennis Sleiffer tegen de lat, de terugspringende bal werd weer ingeschoten maar via een verdediger schoot de bal omhoog en werd bij de paal ingekopt door Jamie Velthaak die nota bene in de rust was ingevallen en nog geen bal had aangeraakt. Maar Pelikaan liet zich niet ontmoedigen. Na 10 minuten spelen een enorme kans voor Sybren Bakker. De bal viel uit een botsing tussen de keeper en een verdediger van SVS Capelle voor de voeten van Sybren Bakker en ogenschijnlijk leek het een makkelijke kans voor een leeg doel maar door het effect wat in de stuit zat raakte hij het leder niet goed, bal ging naast. Even later weer een prachtaanval van Pelikaan waarbij Timo Nossent een vrije schietkans kreeg maar zijn schot ging recht op de keeper af. Ruim 10 minuten voor het eind kopte Stephan Ooms uit een corner net naast het Capelse doel. Zou Pelikaan nog de beloning krijgen voor haar goede spel. Jawel, een paar minuten voor tijd was het invaller Jens van Baaren die er voor zorgde dat de drie punten in Zwijndrecht terecht kwamen. Hij startte zijn actie vanaf de linkerkant, trok naar binnen, liet een paar verdedigers zijn hielen zien en vuurde toch van een behoorlijke afstand de bal laag in de hoek achter de Capelse doelman, 2-1. Een hele mooie actie besloten met een heerlijke goal. Nog een paar minuten moest Pelikaan het volhouden maar daarin ontstonden toch nog wel enkele hachelijke situaties voor beide doelen. Eerst kreeg SVS Capelle nog een riante mogelijkheid. Uit een corner waren er een paar aanvallende en verdedigende kopballen met tot slot een schietkans voor één van de aanvallers maar tot opluchting van alles wat Pelikaan was, werd er naast geschoten. Door de ruimte die achterin bij SVS Capelle ontstond kreeg Anwar Nzojibwami vrije doorgang maar als laatste speelde hij de bal te ver vooruit waardoor de doelman de bal kon onderscheppen. Even later nog een gevaarlijk uitziende aanval van de tegenstander, het was Stephan Ooms die het gevaar onderkende en met een kopbal terug op de keeper loste hij het probleem op maar keeper Dennis Sleiffer moest zich wel strekken om de bal te vangen. Kort daarna floot de goed leidende scheidsrechter Cor van Elswijk af.

Het was een zeer verdiende overwinning en tevens een soort van revanche voor de 1e nederlaag die Pelikaan in de competitie leed in de uitwedstrijd, en dat was nog een onverdiende ook. In het eerste half uur speelde Pelikaan één van zijn beste periodes van deze competitie. Het laatste uur van de wedstrijd kwam SVS Capelle wat meer in de wedstrijd maar het kon geen aanspraak maken op een overwinning. Pelikaan speelde echt als een team, er was niemand die verzaakte en iedereen hielp elkaar. De verdediging stond goed, van daaruit kwamen voldoende impulsen om aanvallend een steentje bij te dragen zoals bij het eerste doelpunt. Nog vier wedstrijden te gaan met allemaal tegenstanders die in de top zes staan. Pelikaan kan daardoor nog een grote invloed uitoefenen wie er kampioen wordt of de derde periodetitel pakt. En Pelikaan is verplicht om zijn sportieve plicht te doen tegenover de andere teams.

Dit waren de 16 spelers in deze avondwedstrijd: Dennis Sleiffer, Vince van Nes (46, Stephan Ooms), Yorik van Deelen, Jeffrey Nossent (69, Juthlen Castillo), Jordy Leijten, Sybren Bakker (60, Bora Ocak), Timo Nossent (75, Bram Kok), Deveney Veld, Jesper Nossent (72, Jens van Baaren), Sjoerd Opschoor en Anwar Nzojibwami.