• Wedstrijdverslag Pelikaan - SV Charlois

Het was al de derde keer dit seizoen dat beide ploegen elkaar troffen. Deel 1 was de gestaakte wedstrijd op 20 november met een 0-5 voorsprong, vervolgens werd er op 5 februari nog 12 minuten ingehaald waarin niet meer werd gescoord. En vandaag deel 3, nu een thuiswedstrijd. Beide ploegen lieten in het begin hun intenties duidelijk zien. Pelikaan was de aanvallende ploeg en SV Charlois liet Pelikaan hun gang gaan en hoopte op een counter om zo het verschil te maken. En dat lukte ook nog. SV Charlois was nog niet in de buurt bij het Pelikaan-doel geweest toen in minuut 6 de 0-1 op het scorebord stond. Met een slim passje werd de vrijstaande Oguzhan Atmaca gevonden die een Pelikaan-verdediger uitkapte en de bal mooi met een curve over Pelikaan-keeper Dennis Sleiffer in de kruising plaatste. Maar binnen 2 minuten was het weer gelijk. Een heerlijke dieptepass van Jordi Leyten vanuit de verdediging op Bora Ocak en die verschalkte de Charlois-keeper met een wippertje en dus 1-1. En weer 2 minuten later opnieuw de voorsprong voor SV Charlois. Zij kregen een vrije trap op de rand van het strafschopgebied en waar de Pelikaanspelers nog aan het protesteren waren nam SC Charlois de vrije trap heel snel en diezelfde Oguzhan Atmaca profiteerde optimaal van deze gelegenheid en passeerde Dennis Sleiffer: 1-2. Pelikaan was verplicht om de aanval te kiezen maar pas na een half uur spelen kreeg het opnieuw een kans. Na een prima aanval met een combinatie tussen Bora Ocak en Timo Nossent waarbij de laatste keihard op de lat schoot. In de extra tijd van de eerste helft nog een lekkere aanval van Pelikaan wat resulteerde in een schot van Anwar Nzojibwami maar dat werd een prooi voor de Charlois-keeper.

Meteen na rust was het bijna raak voor Pelikaan. Een pass op de opstomende Vince van Nes aan de linkerkant waarbij hij in één keer de bal voorgaf maar de bal half werd gemist door Sjoerd Opschoor waardoor het leder voor de voeten van Timo Nossent kwam maar zijn inzet was te zacht om het scorebord in beweging te zetten. Twee minuten later een knal van afstand door Stephan Ooms maar die kwam recht op de keeper af en dus geen probleem voor hem. Een paar minuten later een gevaarlijke situatie voor het Pelikaan-doel. Eerst een snoeihard schot wat via de binnenkant van de paal weer terug het veld in kwam en direct weer ingeschoten maar nu voorlangs. Na een kwartier weer een afstandsschot van Anwar Nzojibwami maar dat bracht de keeper van Charlois niet in de problemen. Een kwartier voor tijd dacht Pelikaan de gelijkmaker te zien maar de scheidsrechter keurde deze af op advies van de grensrechter wat enigszins twijfelachtig was. In de blessuretijd nog een megakans toen Juthlen Castillo de bal voorzette maar eigenlijk was deze net te hard om door de vrijstaande Bora Ocak goed onder controle te krijgen en ook deze kans ging verloren.

Niet alleen die kans ging verloren maar ook de wedstrijd. Pelikaan had minstens een gelijkspel verdiend maar ondanks het veldoverwicht en de kansen kwam Pelikaan niet verder dan één doelpunt. En als je de kansen niet maakt is er maar één partij die daar verantwoordelijk voor is en dat ben jezelf. Pelikaan staat 12 punten voor op een na-competitieplaats met nog 7 wedstrijden te gaan dus veilig is men nog niet. Er zullen toch nog een punt of 6 à 7 gehaald moeten worden om niet in de problemen te komen. Te beginnen volgende week tegen Alexandria ’66 wat de laatste weken aan een opmars bezig is dus het ensemble van trainer Björn Vlasblom kan zijn borst natmaken.

Dit waren de 15 spelers: Dennis Sleiffer, Stephan Ooms, Yorik van Deelen (73, Juthlen Castillo), Jordy Leyten (46, Delano Nieuwenhout), Vince van Nes, Sybren Bakker, Timo Nossent (61, Cees Groeneveld), Bora Ocak, Deveney Veld (61, Jesper Nossent), Anwar Nzojibwami en Sjoerd Opschoor.