• Wedstrijdverslag Pelikaan – Sparta (AV)

Als Pelikaan nog het piepkleine kansje wilde behouden om nog iets in de derde periode te betekenen moest er gewonnen worden van de Sparta-amateurs. In de heenwedstrijd werd er met 1-0 verloren na een door Pelikaan gemiste penalty in de blessuretijd. In die wedstrijd deed Pelikaan niet onder voor de Spartanen, sterker nog, Pelikaan had toen minimaal een gelijkspel verdiend maar eigenlijk nog meer. Hoe zou het vandaag gaan? De 1e helft waren beide partijen behoorlijk aan elkaar gewaagd waarbij Pelikaan toch qua kansen de overhand had. Twee goede kansen kreeg Pelikaan tegenover Sparta hooguit één mogelijkheid. De eerste kans was na 10 minuten. Sjoerd Opschoor kon vanuit de verdediging het hele veld oversteken mede doordat Bora Ocak het veld breed hield, uiteindelijk ontving Bora Ocak de bal en schuin voor het doel ramde hij de bal op het doel maar redde de keeper met zijn voeten. Twintig minuten verder een prima aanval ingeleid door Deveney Veld die slim Sjoerd Opschoor vrij speelde in het strafschopgebied maar deze laatste schoot alleen voor de keeper hoog over.

In de tweede helft was de situatie omgedraaid. Ook nu waren beide partijen ongeveer gelijkwaardig maar was het Sparta die de betere kansen kreeg. En ook nu waren dat er maar twee. In de 62e minuut was het ex-Peli Jordy van Buren die een voorzet in één keer op doel schoot maar hij mikte te hoog. Vijf minuten later was het wel raak, éénzelfde situatie en nu schoot Jordy van Buren wel raak uit een voorzet vanaf diezelfde linkerkant. En dat was de beslissing van deze wedstrijd. Ja, het had ook de andere kant kunnen uitvallen maar dan moeten de kansen wel afgemaakt worden. Misschien is dit wel het verhaal van het afgelopen seizoen, kansen genoeg gecreëerd, is zeker een pluspunt, maar te weinig afmakers in de ploeg. Nu dus de tweede minimale nederlaag tegen Sparta waar het in beide gevallen ook andersom had kunnen zijn. Maar toch de complimenten naar het team dat goed heeft gespeeld, slechts twee kansen heeft weggeven en getracht heeft haar sportieve plicht te voldoen. Complimenten ook voor Koen de Jong die net voor de wedstrijd hoorde dat hij moest invallen voor de geblesseerd geraakte Jordy Leyten. Na zijn debuut vorige week bij Hellevoetsluis speelde hij weer een prima wedstrijd.

Door deze nederlaag is voor Pelikaan de competitie gespeeld, een eventuele rol in de derde periode ook. Nog twee wedstrijden voor de eer van geheel Pelikaan.

De trainer gebruikte de volgende spelers: Dennis Sleiffer, Koen de Jong, Jordy van Deelen, Jeffrey Nossent (75, Cees Groeneveld), Vince van Nes, Timo Nossent, Deveney Veld (75, Bram Kok), Jesper Nossent (59, Jens van Baaren), Bora Ocak (65, Sybren Bakker), Sjoerd Opschoor en Juthlen Castillo.

@ Foto's Fred Leijten