• Na de dreun van vorige week was dit de wedstrijd om revanche te nemen. Delta Sport uit Vlaardingen verkeert in de onderste regionen van de ranglijst en bovendien was de uitwedstrijd nog niet zo lang geleden met 0-4 gewonnen.

Pelikaan begon voortvarend aan de wedstrijd. In de 2e minuut al een mogelijkheid toen Jesper Nossent een scherp aangesneden vrije trap nam maar zijn neef Jeffrey Nossent kon bij de tweede paal net niet bij de bal. Na een klein kwartier al de voorsprong voor Pelikaan. Een prima actie van Anwar Nzojibwami die een puike voorzet gaf, door een overstapje van Timo Nossent, de andere neef van Jesper, kwam Jesper Nossent zelf in scoringspositie en rondde hij bekwaam af, 1-0. Opnieuw was Jesper Nossent betrokken bij de volgende goal alleen nu in het voordeel van Delta Sport. Uit een corner van de Vlaardingers wilde hij de bal opruimen maar hij raakte het leder verkeerd en die kwam zo tegen zijn hand aan. De scheidsrechter besliste dat het een penalty was maar na de wedstrijd verklaarde hij dat die beslissing onterecht was. De (nieuwe) regel is dat wanneer je zelf tegen je arm of hand schiet het geen handsbal is. Maar dat was achteraf, de penalty werd onberispelijk ingeschoten door Randy Evora en dus 1-1. Kort daarna bijna weer de voorsprong voor Pelikaan toen Timo Nossent alleen voor de keeper een lobje plaatste dat over de doelman ging maar ook over het doel. Maar in de 34e minuut toch de voorsprong. Een corner van Jesper Nossent werd bij de tweede paal teruggekopt door Jeffrey Nossent op Anwar Njozibwami die de bal met een lekkere stuit langs de keeper schoot. Drie minuten later een doorbraak van Vince van Nes die hard inschoot, de keeper hield de bal tegen met zijn vuisten en kwam zo op het hoofd van Sjoerd Opschoor maar de bal ging naast. Er was bijna 40 minuten gespeeld toen Pelikaan een prima aanval opzette waarin meerdere spelers betrokken waren. Als laatste kwam Sjoerd Opschoor aan de bal en die schoot in de verre hoek via de binnenkant van de paal de 3-1 op het scorebord. Kort daarna was het weer Sjoerd Opschoor die er 4-1 van maakte toen de bal uit een corner in een scrimmage terecht kwam en hij het laatste zetje gaf. Dit was tevens de ruststand.

Deze stand was een mooie opstap naar wellicht een grotere uitslag maar daar stak de tegenstander een stokje voor. Zij presenteerde zich op een iets andere manier en liet zien dat er toch een paar aardige voetballers inliepen. Niet dat de Vlaardingers opeens de bovenliggende partij waren en enorme kansen kregen, nee dat ook weer niet, Pelikaan bleef de lakens uitdelen en kreeg wel zijn kansen. Zoals kort na rust toen Vince van Nes een voorzet van Anwar Nzojibwami inschoot maar de keeper redding bracht. Een kwartier na rust één van de weinige hoogtepuntjes van de wedstrijd. Delta Sport kreeg net over de middellijn een vrije trap toegewezen. De maker van de penalty, Randy Evora, nam de vrije trap heel snel en verraste heel Pelikaan incluis keeper Dennis Sleiffer en liet in één keer het net bollen, 4-2. Een schitterend doelpunt en toch wel een lichte tegenvaller voor de Peli’s maar ze gingen toch op jacht naar meer doelpunten. De ingevallen Juthlen Castillo was 2x gevaarlijk maar miste net de juiste precisie. De laatste kans was voor Bora Ocak die de bal verkeerd raakte uit een voorzet van Stephan Ooms zodoende bleef het bij 4-2.

Een terechte overwinning maar na de 4-1 ruststand was er toch wel een stille hoop op meer doelpunten maar dat mocht niet zo zijn. Pelikaan maakt deel uit van een aantal teams die geen kans meer hebben op promotie of degradatie (15 punten voorsprong met nog 5 wedstrijden te gaan) en ook geen na-competitie meer, tenzij alle wedstrijden worden gewonnen maar dat lijkt haast onmogelijk gezien de tegenstanders die nog volgen. Maar er is altijd nog de spreekwoordelijke eer om voor te spelen zoals a.s. dinsdag om 20.00 uur tegen het 2 punten meer hebbende SVS Capelle.

Trainer Björn Vlasblom had de volgende 15 spelers opgesteld: Dennis Sleiffer, Vince van Nes, Yorik van Deelen, Jeffrey Nossent, Jordy Leijten (63, Stephan Ooms), Sybren Bakker (46, Bora Ocak), Timo Nossent, Deveney Veld, Anwar Nzojibwami, Jesper Nossent (75, Martijn Daane) en Sjoerd Opschoor (65, Juthlen Castillo).