• Wedstrijdverslag Pelikaan 3 - Walcheren 2

Na de hoopgevende laatste weken waarin Pelikaan 3 6 wedstrijden ongeslagen bleef en er afgelopen dinsdagavond 0-0 gespeeld werd tegen nummer 3 MZC 2 van vorige week, stond er vandaag een wedstrijd op het programma thuis op het Pelidome om 15:00, de tegenstander van vandaag was Walcheren 2 waarin P3 de openingswedstrijd van het seizoen 1-1 gelijkspeelde na een tegengoal in de slotminuten. Walcheren 2 stond op het moment van spelen 2 plekken boven P3 met 3 punten meer, oftewel een 6 punten wedstrijd.

Trainer Ton stuurde vandaag de volgende 11 spelers het veld in. Opstelling:

Brandon-Wessel-Sander-jesse
                          Seth-Danny-Luuk
                           Daan-Gio-Sibba

Bank: Ralph

Om 15:00 was het eerste fluitsignaal op een zonnig Pelidome.
    In het begin nam Pelikaan het initiatief door de aanval een aantal keer te zoeken en op te bouwen. Hierbij werd Daan 2 keer de diepte ingestuurd waarna er een aantal kansen ontstonden. In de 15de minuut stuurde Luuk Gio 1 op 1 met de keeper die hem over de keeper heen schoot waarna de bal helaas op de lat stuiterde. In de eerste helft bleef Pelikaan goed drukken tegen Walcheren en waren ze zeker de betere van de 1ste helft, Walcheren 2 kwam er een enkele keer uit met de counter maar dat leverde niet veel op doordat de verdediging van Pelikaan goed stond. In de 20ste minuut werd Daan na een diepe bal nog neergehaald in de 16 maar de scheids zag hier geen penalty in. Het leek een kwestie van tijd voor de 1-0 zou vallen.

In de rust geen wissels maar wel het advies van Ton om zuinig aan de bal te blijven en de aanval op te zoeken want dit was een wedstrijd die niet verloren mocht worden.

In de 55ste minuut werd er een aanval opgezet, waarbij Luuk een kans had vanaf de 16 meter die hij helaas te zacht plaatste.
    In de fase hierna kreeg Pelikaan nog een aantal kansen binnen de 16 meter die helaas niet afgemaakt werden. In de 65ste minuut werd Luuk gewisseld voor Ralph. Pelikaan bleef de aanval opzoeken maar kreeg helaas het deksel op de neus door een counter van Walcheren waarbij de linksbuiten een voorzet gaf die bij de tweede paal binnen gekopt werd.

Een paar minuten later floot de scheidsrechter af en hierdoor was de ongeslagen reeks helaas voorbij.
    Weinig tijd om te treuren want er staan nog 3 finales op het spel. Aankomende zaterdag staat de kraker tegen Eboh 2 uit op het programma om 12:15, wij hopen weer op jullie steun voor de 3 punten.