• Wedstrijdverslag Pelikaan 2 - vv Hardinxveld 2

Na de comeback van vorig weekend, was het plan van de Peli’s om het spel van de tweede helft tegen Oranje Wit door te trekken tegen de nummer twee Hardinxveld. Deze zaterdag stond er dus een mooie topper voor de boeg op het Pelidome. Helaas zonder trainer Angelo, die van zijn vakantie aan het genieten was. Oud-trainer Bas Nossent was de gelukkige vervanger en stuurde de volgende elf het veld in:

Good old Martin van Yren op de goal

Timo, Karsten, Juani en Koen vormden de verdediging

Martijn, Bram en Jeroen op het middenveld

Jens, Carsten en Dylan begonnen voorin

De wedstrijd begon direct gevaarlijk. Peli mocht aftrappen en Bram gaf de bal gelijk lang op de diepgaande Jens, die helaas niet tot een goed schot kon komen. De toon werd dus gelijk gezet. Het eerste half uur had Pelikaan de wedstrijd goed onder controle en werd er erg goed gevoetbald. Zo kreeg het een aantal kansen, zoals een kopbal van Juani uit een corner die op wonderbaarlijke wijze op de lijn werd gestopt.

Uiteindelijk resulteerde dit in de 28e minuut dan ook in de verdiende 1-0. Na een verkeerde terugspeelbal van een speler van Hardinxveld, kreeg Juani opeens de bal in zijn voeten, legde deze achter de verdediging en Jens rondde koel af. Verder waren er in de eerste helft nog een aantal andere kansen voor Pelikaan. Hardinxveld werd ook een paar keer de diepte ingestuurd, maar de verdediging stond als een huis en gaf niks weg.

In de tweede helft was het spelbeeld wel iets anders. Pelikaan kwam eigenlijk niet meer echt tot uitgespeelde kansen, maar kreeg ook niet echt kansen tegen. Dylan, Koen en Jeroen maakten plaats voor Rowan, Tom en Jelmer.

Vrij snel hierna (76e minuut) maakte Jens de 2-0! Na een goed opgebouwde aanval van achteruit, gaf Rowan een lage voorzet en deze werd keurig binnen gelopen door Jens die goed voor zijn tegenstander kwam.

In de slotfase vielen ook nog de 3-0 en 4-0 voor de Peli’s. De 3-0 kwam voort uit een pass van Timo op Bram, die de bal na een actie een beetje gelukkig mee wist te krijgen en maakte deze goed af. In de slotfase mocht invaller Jelmer voor het laatste doelpunt tekenen. Een vrije trap van Bram viel precies op zijn hoofd en kopte netjes binnenkant-paal de 4-0 binnen.

Een hele lekkere zaterdag dus voor P2. Weinig tot niks weggegeven, vier goals gemaakt en de koppositie verstevigtd. Nog 4 finales, volhouden boys… We got this!!!

Uw reporter