• Wedstrijdverslag Pelikaan 2 - Rijsoord 2

Na het behaalde resultaat van vorige week op de nummer twee uit de competitie werd er met smacht uitgekeken naar de mooiste dag van de week door de mannen van P2, namelijk de zaterdag. Waarbij de mannen zich één voor één verzamelde op het Pelidome, onder het genot van het zonnetje, stond de wedstrijd tegen laagvlieger Rijsoord op de planning. Rijsoord dat nog niet helemaal veilig is en dus vecht voor behoud in de reserve hoofdklasse. Op papier dus een wedstrijd met een belang voor beide teams. Na een “korte” bespreking waarbij Bas Nossent gepassioneerd over de behaalde Europese resultaten van afgelopen week stilstond, vervolgden de Peli’s hun reis naar het “kraaiennest” om te proberen de drie punten weer mee naar huis te nemen.

De volgende elf namen werden het veld ingestuurd:

Ryan de Groot, Koen de Jong, Juani Nieuwenhout, Danny van der Wal (terug van vakantie), Timo Scheurwater, Martijn Daane, Jelmer Baars, Bram Kok, Jens van Baaren, Carsten Bakker en Rowan de Maa.

Na het eerste fluitsignaal was al direct het spelbeeld voor de rest van de wedstijd te zien. Een voetballend Pelikaan tegen een terughoudend Rijsoord dat voornamelijk de lange bal hanteerde. Dit deden zij door van achteruit de diepte te zoeken of de lange spits aan te spelen door de lucht. Waar de tactiek van Rijsoord geen grote kansen opleverde, kregen de Peli’s deze kansen gelukkig wel. Al vrij snel was het raak na een mooie combinatie door het centrum via Martijn en Carsten, waarbij laatstgenoemde koelbloedig afdrukte. 0-1. Hierna heeft Pelikaan nog enkele mogelijkheden gehad en werd een er zelfs een goal van de Peli’s onterecht afgekeurd. Het bleef lang bij deze 0-1 tussenstand tot misschien wel HET moment van de wedstrijd. Natuurlijk is het altijd leuk om een goal te maken, maar er is niks zo moois en bijzonders aan je eerste. Na weer een mooie aanval van Pelikaan over verschillende schijven en kantwisselingen was het uiteindelijk Timo “Titilinho” Scheurwater die vanaf de 16  de bal onhoudbaar in de bovenhoek plaatste. 0-2. Nu zou je verwachten dat Rijsoord zou komen en wat meer lef zou tonen, maar niks is minder waar. Door enkele slordigheden aan de kant van Pelikaan kreeg Rijsoord een aantal kansjes, met de nadruk op kansjes gezien het feit dat Ryan de Groot, ondanks het warme weer, zonder zweetdruppels het veld na de eerste helft kon verlaten.

Na de rust ging Pelikaan verder waar het gebleven was en dat lukte voortreffelijk. Zo waren er momenten in de wedstrijd dat Rijsoord door de druk van Pelikaan niet verder kwam in de opbouw dan hun eigen dug-out of de Peli’s hadden de bal alweer terug in de ploeg. Echter kwamen er geen grote kansen voort uit het vele balbezit. Hierin mistte net de scherpte in de eindpass bij de Peli’s, maar in de 60e minuut was daar toch de 0-3. Na het mooie wegdraaien van onze linksbuiten, Jens van Baaren, aan de linkerkant werd hem eigenlijk geen strobreed meer in de weggelegd en kon hij zo op de keeper van Rijsoord af. 0-3. Hierna bleef hetzelfde spelbeeld waarin Pelikaan aanviel en Rijsoord probeerde tegen te houden, maar de wedstrijd was al gespeeld. Het duurde vervolgens tot respectievelijk de 90e en de 92e minuut tot wederom Jens van Baaren beide goals voor zijn rekening nam en met een hattrick van het veld stapte. Pelikaan heeft tijdens de wedstrijd uiteraard wel gebruik gemaakt van zijn wissels. Zo kwamen in de 60e minuut Nadir & Julian, twee jongens uit de JO19-1, het veld in voor Timo Scheurwater en Rowan de Maa. Beide jongens uit de JO19-1 lieten zien mee te kunnen met het niveau van Pelikaan, waarbij het optreden van Nadir zeker bestempeld mag worden met een hoge voldoende. Hiermee laat hij zien dat die aanklopt op de deur van de selectie van Pelikaan. Verder kwam in de 75e minuut Tom Andeweg voor Jelmer Baars en mocht Jesse Hooimeijer na lang blessureleed weer eens minuten maken. Hij kwam in het veld voor Martijn Daane. Zo konden de Peli’s na 90 minuten de drie punten weer mee naar huis nemen en staan er nog drie finales op de planning tot het kampioenschap.

Uiteraard hebben de Peli’s na de wedstrijd genoten van de verdiende alcoholische versnaperingen tijdens het derde helft feest op het “Pelidome”. Nu staat het vizier deze week weer op aankomende zaterdag waar de mannen het thuis opnemen tegen Sliedrecht. Hopelijk tot dan!

Groetjes,

Uw reporter

PS na de behaalde resultaten van interim trainer Bas Nossent heeft de selectie van P2 besloten de vakantie van hoofdtrainer Angelo Geerlings met twee weken te verlengen. Wij wensen Angelo en zijn gezin namens de selectie een fijne vakantie.