• Wedstrijdverslag IFC 13-1 / Pelikaan 13-2

Het is zaterdag 4 december als om 7:15 mijn telefoon gaat. Trainer John aan de lijn, helaas kunnen hij en Lohran er vandaag niet bij zijn. Of ik vandaag de 13-2 wil begeleiden, natuurlijk doe ik dat.

Dus snel in de auto naar Pelikaan de tas met shirts en ballen op halen en dan snel door naar IFC.

Bij IFC aangekomen was de tegenstander al bezig met een warming – up (leek meer op een training dan een warming-up). De jongens zaten al in kleedkamer 9 te wachten op de shirts, nadat iedereen de juiste maat had gevonden, (of niet Romano?) konden we aan de wedstrijd bespreking beginnen.

Doordat Giovanni door miscommunicatie er niet bij was, waren er maar 11 spelers, dat was voor mij lekker makkelijk, en de jongens wisten dat ze niet gewisseld zouden worden.

De opstelling voor vandaag:

Binck op doel

Achterin van rechts naar links David, Jesse, Quinten en Keano, op het midden veld Tygo, Jayden van den heuvel en Romano en voorin Jayden Garia, Nikodem en Aiden Blom.

Reserve spelers: GEEN

Na een korte bespreking gingen we het veld op voor de warming-up, daar was toch een klein logistiek probleempje voor de trainer, wie moest Binck nu inschieten? Gelukkig was de vader van Quinten bereid om uit de warme kantine te komen, zodat Binck ook een goede warming-up kon krijgen.

Richard bedankt!

Hierdoor konden we de warming-up doen zoals de jongens gewend zijn.

Nu de wedstrijd:

Zoals zo vaak spelen we de eerste vijf a tien minuten slordig, waardoor IFC diverse keren richting het doel van Binck kon gaan, waarna in de 11e minuut de spits van IFC op snelheid 1 tegen 1 kwam te staan met Binck en beheerst in de verre hoek binnen schoot.

Na dit doelpunt was het Pelikaan die de controle over de wedstrijd kreeg en dit resulteerde in de verdiende 1-1 door Jayden Garia, op aangeven van Nikodem. IFC kreeg na de 1-1 nog 1 kans, maar deze werd uitstekend door Binck over het doel getikt. Pelikaan bleef goed voetballen zonder echt uitgespeelde kansen te creëren tot in de 26e minuut Pelikaan een corner kreeg. Deze werd slim door Nikodem bij de eerste paal laag neergelegd, waarna Romano in een keer binnen schoot, 1-2, en terwijl we op dat moment zelf maar met 10 man speelden.

Rust: Effe op adem komen.

In de rust enkele tactische aanpassingen besproken met de jongens:

• Jesse die bij bal verlies meer naar het middenveld doorschuift (IFC speelde toch maar met twee spitsen)
    • Probeer sneller de bal van links naar rechts te spelen (het spel verleggen)
    • Minder lopen met de bal, dus meer combinaties zoeken.
    • Voorin de bal vast houden, totdat de middenvelders aangesloten zijn.

Vanaf het fluitsignaal voor de tweede helft was het Pelikaan die het spel bepaalde door steeds de combinaties te zoeken zonder echt gevaarlijk te worden voor het doel van IFC. IFC kwam af en toe gevaarlijk door, maar echt grote uitgespeelde kansen kwamen er  niet.

Zo ging de wedstrijd langzaam naar het einde toe, ondanks dat we geen wissels hadden en IFC wel 3 wisselspelers had, waren we conditioneel veel sterker (dus na de winterstop lekker weer sprint oefeningen doen).

Doordat we continu druk bleven houden op hun verdedigers, veroverde Tygo in de 58e minuut de bal op rechts, waarna de bal via Jayden van de Heuvel bij Blom terecht kwam, die koelbloedig de bal langs de keeper in de korte hoek schoot: 1-3!

Niet veel later floot de goed leidende scheidsrechter voor het eindsignaal. Na drie verloren wedstrijden weer een winstpartij voor de 13-2.

Een mooi resultaat waar jullie trost op mogen zijn en zeer zeker verdiend!

Groet

Trainer Anco