• Wedstrijdverslag Hellevoetsluis – Pelikaan

Na de galavoorstelling van afgelopen dinsdag stond er weer een flinke krachtmeting te wachten. Pelikaan moest op bezoek bij koploper Hellevoetsluis. Nu is het woord koploper in deze tweede klasse D niet een vaststaand gegeven want die positie wordt elke week door een ander team ingenomen. Met nog drie wedstrijden te gaan, zal het kampioenschap gaan tussen de opponent van vandaag Hellevoetsluis, DCV en Sparta amateurs die volgende week op het Pelidome te gast zijn. Pelikaan heeft daardoor een aardige invloed op de bovenste plaatsen. De thuiswedstrijd tegen Hellevoetsluis ging onverdiend verloren, Pelikaan was toen de bovenliggende partij maar kon een groot aantal kansen niet verzilveren. Hoe zou het nu gaan? De wedstrijd begon met een minuut stilte vanwege het overlijden van de teammanager van Hellevoetsluis afgelopen week. Een indrukwekkende minuut stilte die, dat kan niet anders, van invloed is geweest op alle spelers maar natuurlijk het meest op die van Hellevoetsluis. Want na eerst Pelikaan enigszins gevaarlijk te zijn geweest middels een combinatie tussen Anwar Nzojibwami en Jesper Nossent waarbij de laatste tevergeefs met buitenkant rechtervoet trachtte de Hellevoetse keeper te verschalken was Hellevoetsluis pas in de 20e minuut dreigend door een aanval over links met een schot over de deklat. Waarschijnlijk moesten de spelers toch een drempel over om in de wedstrijd te komen. En dat bleek wel net voor het halve uur voorbij was. Een lange aanval van Hellevoetsluis die niet gevaarlijk leek maar wel resulteerde in de 1-0. Een bal richting de achterlijn werd daar opgepikt door Fabian Boekholt die vervolgens Pelikaan-keeper Dennis Sleiffer in de korte hoek verraste. Een tegenvaller maar Pelikaan toonde karakter en zette meer druk voren. Dat leek al snel resultaat op te leveren toen Sjoerd Opschoor scoorde maar de scheidsrechter buitenspel oordeelde, terwijl de bal van of via een speler van Hellevoetsluis kwam. Na nog twee schoten van Anwar Nzojibwami, en Jesper Nossent, beide over, was het 2 minuten voor de rust toch raak. Een goede actie van Bora Ocak ging er aan vooraf, want hij brak door aan de linkerkant, maar zijn schot werd op het laatste moment geblokkeerd. Hij reageerde heel snel door de bal voor de achterlijn weer op te pikken, een voorzet volgde die precies op het hoofd van Timo Nossent terecht kwam en die hoefde alleen maar tegendraads in te koppen en de stand was weer gelijk, 1-1. Een prima goal in een goede fase van Pelikaan.

Dan de tweede helft. Die zou wat hectischer verlopen dan de eerste helft. In het begin leek dat er niet zo op maar gedurende deze helft veranderde dat met de minuut. Zoals gezegd het begon vrij rustig. Hellevoetsluis moest naar voren want een overwinning hadden zij nodig om hun gunstige positie te handhaven. Zij probeerden het ook wel maar echt gevaarlijk werden zij amper. Door hun drang naar voren kreeg Pelikaan de ruimte en met haar snelle aanvallers levert dat altijd gevaar op. Zoals in de 65e minuut toen de ingevallen Juthlen Castillo met een steekpassje werd weggestuurd en alleen voor de keeper geen fout maakte en uitstekend de 1-2 op het scorebord zette. De assistent-scheidsrechter vlagde nog wel voor buitenspel maar daar was geen sprake van en dat zag de scheidsrechter ook dus de goal werd goedgekeurd. Tien minuten later kreeg Hellevoetsluis zijn grootste kans maar de bal kwam in het zijnet terecht. Pelikaan was de slimste in deze periode, het liet Hellevoetsluis komen en kon zelf naar hartenlust counteren om zo te proberen de definitieve beslissing te forceren. En die kansen kwamen, maar de afronding liet te wensen over of er werd (on)terecht afgefloten voor buitenspel. Mogelijkheden waren er voor Juthlen Castillo (tegen de keeper), Sybren Bakker (schot naast) en Anwar Nzojibwami (onterecht afgekeurd vanwege buitenspel). Tussendoor nog een rode kaart (2x geel) voor een Hellevoeter en een terecht afgekeurde goal van opnieuw Sjoerd Opschoor.

Hoewel het spel iets minder was dan afgelopen dinsdag tegen SVS Capelle was de (team)prestatie er niet minder door. De verdediging stond weer als een huis terwijl de middenvelders en aanvallers zich konden uitleven in de ruimte die Hellevoetsluis achterliet met hun aanvallende intenties. Opmerkelijk was ook dat de rechtsbackpositie werd ingenomen door twee debutanten. In de eerste helft speelde Timo Scheurwater op die plaats en na de rust was het de beurt aan Koen de Jong. Beiden speelden eerst in Pelikaan 2 een helft mee om vervolgens af te reizen naar de vestingstad. Voor allebei de complimenten voor hun optredens die naar behoren verliepen. Wederom een prima optreden van Pelikaan dat deze wedstrijd terecht won en alweer de derde achtereenvolgende overwinning boekte. En dat voor een team dat niets meer te winnen of te verliezen heeft, hiervoor alle respect. Ga zo door, nog drie wedstrijden te gaan en blijf je sportieve plicht vervullen.

Veertien spelers maakten hun opwachting: Dennis Sleiffer, Timo Scheurwater (46, Koen de Jong), Jordy Leyten, Yorik van Deelen, Jeffrey Nossent, Deveney Veld, Timo Nossent, Bora Ocak (80, Sybren Bakker), Jesper Nossent (58, Juthlen Castillo), Sjoerd Opschoor en Anwar Nzojibwami.

Foto's met dank aan Fred Leijten