• Na de mooie overwinning afgelopen weekend waarin Pelikaan zich wist te handhaven in de reserve 1ste klasse, stond er vandaag de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma uit bij de nummer 5 van de competitie Heerjansdam 2 om 12:00.
    Pelikaan 3 kon deze wedstrijd nog de 7de plek bemachtigen terwijl het 10de stond op het moment van spelen. Door vele blessures en een paar vakantiegangers mocht Ton de volgende 11 opstellen.

Opstelling:

Adrison
                 Seth-Chesron-Sander-Mo
                          Amin-Jeremy-Luuk
                           Necip-Gio-Tyrone

Bank: Kahdeem, Jack, Jarno

Om 12:00 was het eerste fluitsignaal op een zonnig sportpark van Heerjansdam met een heerlijke mat.
    In het begin nam Pelikaan het initiatief door de aanval een aantal keer te zoeken en op te bouwen. Hierbij had Heerjansdam heel weinig te vertellen en werden ze geregeld weggetikt door de talenten van Pelikaan.
    Pelikaan kwam er een aantal keer goed doorheen in de volgende fase wat resulteerde in een aantal kansen waarbij Jeremy knap een volley schoot die net gered werd en waarbij Pelikaan nog een keer de paal raakte.
    Hierna werd Heerjansdam iets gevaarlijker en kwamen ze een aantal keer voor de goal van Pelikaan.
    In de eerste helft bleef Pelikaan goed drukken tegen  Heerjansdam alleen helaas werd de bal verloren op het middenveld en ingeleverd bij de aanvaller van Heerjansdam die daarna de aanval uitspeelde en net voor de rust de 1-0 op het scorebord zette.
    In de rust 1 wijziging: Jarno uit 017 mocht zijn debuut maken voor Luuk.

Gelijk na rust nam Mo een vrije trap die Gio strak in de kruising kopte 1-1. Hierbij kwam zijn totaal dit seizoen op 13 goals.
    In de 55ste minuut werd er een aanval opgezet waarbij Heerjansdam helaas gelijk de 2-1 binnenschoot. In de fase hierna nam Heerjansdam steeds meer het heft in handen en kregen ze meer kansen. In de 60ste minuut resulteerde dit in de 3-1.
    Na de 3-1 kwamen Jack uit 019 en Kadheem (15 jaar) uit 017 het veld in.
    In de fase hierna kreeg Pelikaan nog een aantal kansen en Jack kon vanaf buiten de 16 meter afdrukken wat de stand weer op 3-2 bracht. In de laatste fase van de wedstrijd vielen er grote ruimtes, hier maakte de ingevallen linksbuiten van Heerjansdam goed gebruik van door ervan door te gaan met zijn snelheid en de 4-2 binnen te schieten.
    Hierna gooide de ingevallen spits van Heerjansdam de wedstrijd op slot door in de 85ste minuut de 5-2 binnen te schieten.
    Hierbij mag wel gezegd worden dat vooral de eerste helft Pelikaan een hele sterke helft speelde met een hele jonge ploeg, dank voor alle jongens die gister mee gedaan hebben en ook voor de routinier Chesron uit Pelikaan 6.

Pelikaan 3 mag terugkijken op vooral een mooie 2de seizoenshelft waarbij er goede overwinningen behaald zijn en er op karakter en strijd de weg naar boven is gevonden waarbij er 1 wedstrijd voor het einde gehandhaafd is en het seizoen geëindigd is op de 10de plek. Nu is het tijd om afscheid te nemen op de afsluitbbq 7 juli en het seizoen mooi af te sluiten.