• Wedstrijdverslag Groote Lindt 2 - Pelikaan 3

Groote Lindt 2 - Pelikaan 3!

Zaterdag 16 april was het na 2,5 week weer tijd voor de derby van Zwijndrecht tegen Groote Lindt! Waar de vorige pot helaas met 2-3 verloren werd op het Pelidome, was het tijd voor revanche. Op een dramatisch hobbelig en droog veld, werd er om 12:00 afgetrapt in de hete zon. Opvallend aan de basiself van Groote Lindt is een bijna compleet ander elftal ten opzichte van de vorige wedstrijd.

Ton en Cor kozen voor de volgende elf namen ;
    Ryan
    Wessel - Sander - Sebas Versteeg - Mo
    Lenn
    Seth - Jelmar - Carsten - Sebas Volk (c)
    Gio

Wissels : Luuk, Connor, Ralph en Finn

Na een afwachtend begin van beide ploegen, bleek al snel dat er op dit veld amper goed te voetballen was! De allereerste grote kans was voor Groote Lindt. Na een knappe redding van Ryan was daar de rebound voor linksback (tevens sterspeler van Groote Lindt), maar gelukkig voor de Peli’s schoot hij net over. Na deze misser werd P3 steeds sterker en dankzij goed drukzetten van Seth kregen de boys een vrije trap mee! Deze werd door Seth zelfs genomen en belandde uiteindelijk via via voor de voeten van Gio: GOALLL. Jaja daar is die weer, voor de 7de!!! wedstrijd op rij weet Gio het net te vinden. Een heerlijke opsteker voor de mannen van Ton en Cor, in een eerste helft met weinig kansen. Nog vlak voor rust kwam Peli toch nog in de problemen, door zichzelf weliswaar. Mo speelde de bal op korte afstand, zeer hard terug op Ryan, die moeite had met controleren! Hij wist de bal net optijd voor de doellijn weg te werken!

Rust.

Na de rust kwamen dezelfde elf namen naar buiten. De P3 verdediging had net als vorige week tegen Serooskerke de touwtjes in handen. Het middenveld onder leiding van Jelmer en Carsten won ook de meeste duels en Peli kwam duidelijk beter uit de rust dan Groote Lindt ! Na wat kansen op en neer waren de grootste kansen in de twee helft voor P3. Na een goede actie van Carsten wist de verdediging de harde lage voorzet helaas net op tijd weg te werken en ook Gio kreeg na een goede steekpass nog een grote kans, maar hij trof het zijnet.

De laatste fase van de wedstrijd was het onder zware omstandigheden nog hard knokken voor de boys! Maar met man en macht werden alle ballen voor de goal weggepompt. In de allerlaatste seconde kon aanvoerder Sebas Volk op weg naar de keeper, maar hij werd vlak voordat hij kon schieten in de zestien neergehaald door een terugkomende verdediger. De scheids floot, maar helaas voor P3 floot hij voor het einde van de wedstrijd i.p.v. een penalty!

Wissels :
    Ralph voor Seth
    Finn voor Mo

De boys winnen hun 2de wedstrijd op rij en weer geen tegengoals! Revanche voor de verloren thuisduel en met goede moed gaat P3 volgende week, thuis op het eigen pelidome opzoek naar de volgende 3 punten tegen De Meeuwen!

Uw reporter