• Wedstrijdverslag CION – Pelikaan 2 oktober 2021

Voor Pelikaan is CION (Chevron is onze naam) een onbekende tegenstander. Vorige week verloren zij van DCV, maar dat wil niets zeggen over het niveau van de Vlaardingers. Pelikaan begon rustig aan de wedstrijd en probeerde met de lange bal van achteruit de snelle spitsen te bereiken. Na 10 minuten resulteerde dat in een mogelijkheid voor Sjoerd Opschoor toen een verre bal van Roy Weber hem bereikte, de verdediger achter zich latend, ook de keeper passeerde...  Daarvoor moest hij teveel uitwijken naar de buitenkant en werd de hoek te klein om raak te schieten, het leder kwam in het zijnet terecht. Twee minuten later een prima aanval van Pelikaan en via Bora Ocak en Anwar Nzojibwami kwam de voorzet terecht bij Timo Nossent die zwaar gehinderd recht voor de keeper net over schoot. Driemaal scheepsrecht, want bij de volgende aanval was het raak, een op maat gegeven steekbal van Deveney Veld op de net over de middenlijn startende Sjoerd Opschoor bracht hem naar het vijandelijke doel en aangekomen in de buurt van het strafschopgebied passeerde hij de CION-keeper met een perfecte schuiver in de verre hoek, 1-0.

Het eerste half uur was dus voor Pelikaan, maar toen was het de beurt aan CION. In de 30e minuut een voorzet van rechts die ongehinderd werd gekopt, maar naast het doel van Pelikaan. Vijf minuten later een paar klutsballen voor het Pelikaan-doel wat tenslotte eindigde in een schot op doel dat goed gepareerd werd door Dennis Sleiffer. Even later een individuele actie van de CION-rechtsbuiten, Donovan Lioe Anjie, die op snelheid richting het Pelikaan-doel ging, naar binnen draaide en gevaarlijk inschoot.  Pelikaan-keeper Dennis Sleiffer, hij keepte een foutloze wedstrijd, tikte de bal echter tot corner. Toch ging het mis voor Pelikaan, drie minuten voor rust, onnodig balverlies, balverlies is altijd onnodig, rond de middenlijn en er kon zomaar een CION-speler doorbreken richting de Pelikaan-keeper, op de zestienmeterlijn legde hij keurig af op de meelopende Donovan Lioe Ankie die vervolgens Dennis Sleiffer met een geplaatst schot passeerde. Helaas voor Pelikaan 1-1 en dat net voor rust.

De tweede helft was van een minder niveau dan de eerste, er waren ook minder kansen. De eerste mogelijkheid was voor Pelikaan toen Timo Nossent een schot waagde maar dat ging over. Na een uur spelen was de grote vraag of Pelikaan een penalty zou krijgen of niet. Het was de ingevallen Emerson Antonia die in de ‘zestien’ zijn tegenstander passeerde en daarna een duw in zijn rug kreeg en ten val kwam. De scheidsrechter floot wel maar voor een vrije trap tegen Pelikaan, onbegrijpelijk. Daarna duurde het tot de blessuretijd voor enige opwinding. Een goede voorzet van Anwar Nzojibwami kwam op het hoofd van Sybren Bakker, maar zijn kopbal ging naast. De allerlaatste kans was voor CION en wat voor één... Na opnieuw balverlies van Pelikaan op het middenveld brak CION met twee man uit. De linksbuiten speelde op de rand ‘zestien’ naar binnen en de spits had verschillende mogelijkheden om de winnende treffer te maken, maar koos de verkeerde, een slap schot dat een makkelijke prooi was voor keeper Dennis Sleiffer.

Eindstand 1-1.

Was het een terechte puntendeling? Gezien de kansen en het matige veldspel van beide ploegen wellicht wel, maar het had ook zomaar een overwinning voor één van de teams kunnen zijn, de kansen waren er voor. Toch zal bij de Pelikaan-aanhangers het gevoel blijven dat de drie punten binnen te halen waren, misschien enigszins bevooroordeeld, maar ook kijkend naar de laatste drie wedstrijden die een hemelsbreed verschil waren ten opzichte van deze wedstrijd. Maar goed, je kan niet elke wedstrijd top spelen, één punt halen in een uitwedstrijd is niet slecht. Volgende week een nieuwe ronde met nieuwe kansen.

Dit waren de 16 spelers die door trainer Björn Vlasblom het veld in werden gestuurd:

Dennis Sleiffer, Stephan Ooms, Yorik van Delen, Roy Weber (48, Jordy Leyten), Jeffrey Nossent (46, Vince van Nes), Timo Nossent (89, Martijn Daane), Sybren Bakker, Deveney Veld, Anwar Nzojibwami, Sjoerd Opschoor (83, Juthln Castillo) en Bora Ocak (46, Emerson Antonia).