• Wedstrijdverslag Binnenmaas – Pelikaan

    Alleen Binnenmaas had nog een theoretische kans op de derde periode en zoals iedereen weet speelt Pelikaan nergens meer voor behalve voor de eer. Dat is al een paar wedstrijden zo maar Pelikaan blijft zijn sportieve plicht voldoen en geeft geen punten weg. En zo hoort het ook. Dat was vandaag ook het geval tegen het Binnenmaas wat in de heenwedstrijd zo geweldig speelde en met een duidelijke 1-3 het Pelidome verliet. Maar wat de reden ook was, dit was niet het Binnenmaas van die heenwedstrijd, wellicht door de aangepaste tactiek van trainer Björn Vlasblom, wellicht door onderschatting door Binnenmaas maar het feit  was dat Pelikaan de bovenliggende partij was, zeker in het begin van de wedstrijd. Alhoewel Binnenmaas de eerste mogelijkheid kreeg. Het was uit een rommelige situatie dat een speler van Binnenmaas plots een schietkans kreeg, zijn schot was prima maar de redding van keeper Sjoerd de Groot was nog beter. Stijlvol tikte hij de bal over de lat. Dat was na 7 minuten. Een aantal minuten later een mogelijkheid voor Pelikaan. Een lekkere actie van Sjoerd Opschoor dichtbij de cornervlag, hij speelde zijn tegenstander uit, zette voor op Jesper Nossent die met een bal achter het standbeen probeerde de Binnenmaas-keeper te verschalken maar de bal werd van richting veranderd en het resultaat was een corner. Na 20 minuten de op dat moment verdiende voorsprong voor Pelikaan. De aanval begon rechtsachterin met een pass op Vince van Nes aan de linkerkant. Die stoomde op naar het vijandelijke doel en gaf een crosspass op de aan de rechterkant vrijstaande Juthlen Castillo. Die nam met rechts aan, maakte een schijnbeweging naar rechts maar ging naar links en rondde met zijn linkervoet prachtig af hoog in het doel, 0-1. Kort daarna een kans voor de thuisploeg na mistasten van de Pelikaan-verdediging maar uit vrije positie ging het schot over de deklat. Als je weet dat de topscorer van deze tweede klasse bij Binnenmaas speelt moet je ervoor zorgen dat hij geen kansen krijgt maar als je achterin slordig speelt met balverlies tot gevolg en de tegenstander deze speler, Daan Leggedoor, vrij voor de goalie zet dan weet je ook dat hij raak schiet, en zo geschiedde het en stond de 1-1 op het scorebord. In de 40e minuut was er zelfs bijna de voorsprong voor de thuisploeg maar het was Stephan Ooms die tussen twee aanvallers de bal van de doellijn ramde en zo Pelikaan van een achterstand behoedde. Net voor rust nog een goede aanval van Pelikaan. Een verre pass op de in de diepte sprintende Sybren Bakker die op de achterlijn zijn tegenstander door de benen speelde, een voorzet gaf maar die werd op het laatst door een verdediger tot corner verwerkt.

    De eerste helft was ondanks kansen aan beide zijden niet heel goed te noemen, de tweede helft was wel beter, niet zozeer naar kwaliteit maar wel naar aantrekkelijkheid. Het spel golfde op en neer en beide ploegen kregen hun kansen waarvan Pelikaan de meeste en de beste. Na een klein kwartier in de tweede helft een goede actie van Jesper Nossent. Hij gaf vanaf links een lage voorzet maar die was net te hard voor de inkomende Sjoerd Opschoor. Daarna kreeg Binnenmaas twee schietkansen waarvan er één net over en de ander voorlangs geschoten werden. In de 64e minuut was er een invalbeurt voor opnieuw een debutant bij Pelikaan 1. Ditmaal was het Carsten Bakker. Twee minuten na zijn invalbeurt liet hij al van zich spreken toen hij in de “16” een slim passje gaf op Sjoerd Opschoor maar die kwam een teenlengte te kort om de bal goed te raken en daardoor ging deze kans verloren. En vier minuten later kreeg hij een enorme kans om Pelikaan op voorsprong te zetten. Een voorzet van Stephan Ooms wist hij alleen voor de keeper niet in een treffer om te zetten. Pelikaan had duidelijk de overhand ook doordat Binnenmaas de aanval zocht en Pelikaan de ruimte kreeg om te counteren. Daarom kwam de 2-1 vrij onverwachts.  Knullig balverlies van Pelikaan op het middenveld leidde tot het uit positie staan van de Pelikaan-verdediging en daar profiteerde verdediger Mayles Glen van door de bal in de verre hoek via de binnenkant van de paal achter de foutloos keepende Sjoerd de Groot plaatste. Maar gelukkig viel de 2-2 kort hierna. Eerst kreeg Pelikaan een corner maar die werd afgeslagen en kwam voor de voeten van Jesper Nossent. Hij zette de bal meteen voor en op een meter of 10 voor de goal was het de inkomende Vince van Nes die zijn voet tegen de bal plaatste en het leder verdween via de binnenkant van de paal in het doel, 2-2. Een lekkere goal. En het had nog veel leuker kunnen zijn want een paar minuten voor tijd kreeg Jesper Nossent de ultieme kans. Hij speelde recht voor het doel heel goed twee tegenstanders uit en alleen voor de keeper schoot hij in, echter zijn schot was niet scherp genoeg in de hoek waardoor de keeper met een uiterste poging de bal nog kon tegenhouden. Zonde, want de 2-2 was voor beide partijen niet onverdiend maar als er één ploeg aanspraak kon maken op de overwinning was het Pelikaan. Toch de meeste en beste kansen gecreëerd en ook het veldspel was beter met veel variatie van links naar rechts. Echter door soms slordig spel wat leidde tot balverlies hield men de tegenstander in de wedstrijd. Door resultaten in de andere wedstrijden is Pelikaan weer een plaatsje gezakt in de ranglijst, niet dat het consequenties heeft maar is wel jammer.

    In de laatste uitwedstrijd van het seizoen waren dit de 14 spelers: Sjoerd de Groot, Stephan Ooms, Jordy Leyten (46, Jeffrey Nossent), Yorik van Deelen, Vince van Nes, Timo Nossent, Cees Groeneveld (77, Koen de Jong), Sybren Bakker, Sjoerd Opschoor, Jesper Nossent en Juthlen Castillo (64, Carsten Bakker).