• Wedstrijdverslag bekerwedstrijd Groote Lindt 1 - Pelikaan 1

    Het was niet alleen een stadsderby, het was niet alleen een sportparkderby, maar het was zelfs een burenclash, letterlijk zijn het buren gescheiden door een hek. Dat hek stond nu open, zodat iedereen van Pelikaan vrij toegang kreeg tot het hoofdveld van de buurman. En dat zorgde mede voor een fantastische sfeer rond dat veld. Die sfeer werd gemaakt door de wederzijdse supporters met rookpotten, fakkels en soms ook met flinke knallen. Gezongen werd er, vlaggen waren er, en wat ook mee hielp, er was onderling respect op het veld en een scheidsrechter die de bekerderby goed aanvoelde. Complimenten voor Groote Lindt dat alles in goede banen leidde.

    Dan de wedstrijd, eigenlijk was het geen wedstrijd, het verschil was te groot tussen de nummer 2 van de tweede klasse en nummer 12 van de derde klasse. En wat ook niet hielp voor een echte clash was dat Pelikaan snel afstand nam van de buurman. De grote man bij Pelikaan zou Jesper Nossent worden. Hij scoorde de 0-1 met een kopbal al na 4 minuten op aangeven van zijn neef Timo Nossent. Bij de 0-2 na 10 minuten gaf Jesper Nossent de assist op de diepgaande Sjoerd Opschoor die met een slim balletje keeper Raymond Klootwijk passeerde. Even was Groote Lindt gevaarlijk na 20 minuten spelen met een knal tegen de onderkant van de lat maar kort daarna werd de wedstrijd beslist. Het zou het mooiste doelpunt van de wedstrijd worden, door balverlies van Groote Lindt op het middenveld kwam de bal bij Jesper Nossent terecht die een paar stappen deed en vervolgens vanaf een meter of 30 een prachtig schot danwel lob gaf die over de kansloze keeper tegen het net plofte. De 0-4 was bijna een kopie van de 0-1, weer een heerlijke pass van neef Timo Nossent waarbij Jesper Nossent nu niet met het hoofd scoorde maar alleen voor de keeper de goede hoek uitzocht en met een laag schot de keeper passeerde. Ruststand 0-4.

    Doordat Groote Lindt in de tweede helft iets meer van zich afbeet zou de score niet hoog oplopen. Het enige wapenfeit was nog een eigen doelpunt van Lindtenaar Koen Maes uit een corner van Bora Ocak, bijna halverwege de tweede helft. Eindstand dus 0-5, een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld waar Pelikaan heer en meester was. Het was ook ervaring tegen jonge ambitie want Groote Lindt werd min of meer gedwongen om te spelen met flink wat jongelingen.

    Dit was de opstelling van Pelikaan: Sjoerd de Groot, Stephan Ooms, Roy Weber (60, Jeffrey Nossent), Yorick van Deelen, Vince van Nes, Timo Nossent (60, Cees Groeneveld), Jesper Nossent,  Jordy van Deelen (60, Sybren Bakker), Anwar Nzojibwami (70, Juthlen Castillo), Sjoerd Opschoor en Bora Ocak.