• Wedstrijdverslag ASWH 2 – Pelikaan 2

Na het zure puntenverlies van vorige week zaterdag zat er op zaterdag 21 mei niets anders op voor Pelikaan 2 om drie punten te gaan pakken uit tegen ASWH 2. De Peli’s waren gefocust en geconcentreerd aan de warming up begonnen en stonden om 12:00 klaar om voor de volle winst te gaan. ASWH daarentegen stond helemaal niet klaar en was met de 7 jongens die op kwamen dagen gezellig een praatje aan het maken met de mensen langs de lijn. Uiteindelijk kwam het erop neer dat de scheidsrechter de wedstrijd wilde laten verplaatsen, omdat ASWH niet genoeg spelers had om het tegen Pelikaan op te nemen. De wedstrijd werd verplaatst naar de dinsdag daarop (24 mei) om 20:00 uur.

Dinsdag was het voor Pelikaan dus opnieuw van belang om met dezelfde instelling naar sportpark Schildman te komen om de drie punten naar het Pelidome mee te nemen. ASWH had nu wel genoeg mensen opgetrommeld uit de JO-19, O23 en het 2e zelf om de strijd aan te gaan. Pelikaan begon met de volgende opstelling:

Keeper: Ryan Groot

Verdediging: Timo Scheurwater - Danny van der Wal - Juani Nieuwenhout - Koen de Jong

Middenveld: Cees Groeneveld – Jeroen Daane – Bram Kok

Aanval: Jens van Baaren – Carsten Bakker – Rowan de Maa

Op de bank namen plaats: Jelmer Baars, Tom Andeweg, Daan Idsinga, Brandon de Wit, Karsten Grob, Dylan de Boer en Jaron Mol.

Vanaf minuut 1 zaten de Peli’s er fel bovenop en ze lieten zien dat ze deze wedstrijd wilden gaan winnen. Pelikaan was dan ook al een aantal keer aanwezig met een gevaarlijke aanval in de openingsminuten. In de 7e minuut kwam er een voorzet vanaf de linkerkant die over de verdediging van ASWH krulde. De bal leek door het effect een makkelijke prooi voor de keeper te worden maar opeens dook Timo Scheurwater op om de bal in het doel te knikken: 0-1! Ongeveer tien minuten later werd het ook al gelijk 0-2 doordat Rowan de Maa na een goede dribbel de verdediging van ASWH te slim af was en de bal goed in de linkerbovenhoek wist te plaatsen. Pelikaan was veruit de bovenliggende partij en met deze 0-2 op zak waren de Peli’s ervan overtuigd dat ze hier drie punten gingen pakken. Daar dacht de scheidsrechter anders over, want in de 28e minuut werd de spits van ASWH weggestoken in de diepte en scoorde uit deze pass. Iedereen op het veld zag dat de spits vanuit buitenspelpositie werd aangespeeld, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt goed. Na deze onterechte goal raakte Jeroen Daane na een flinke tik ook nog eens geblesseerd en moest hierdoor het veld verlaten, Jelmer Baars kwam voor hem in de ploeg.

De Peli’s hielden hun koppies erbij en dat werd aan het einde van de eerste helft beloond met een goal. Na een goede aanval en goed overzicht voorin was het uiteindelijk Cees Groeneveld die de keeper kon verschalken met zijn schot en ervoor zorgde dat Pelikaan met 1-3 kon gaan rusten.

Na de rust waren de Peli’s nog 45 minuten verwijdert van de winst en eigenlijk was het van belang om snel nog een doelpunt te maken zodat de pot gespeeld zou zijn. Dit doelpunt liet een tijdje op zich wachten, maar in de 75e minuut was het dan eindelijk raak! Jens van Baaren zag dat de keeper voor zijn goal stond en schoot de bal van ongeveer 25 meter over de keeper die hierbij kansloos was: 1-4! De wedstrijd leek nu gespeeld en Pelikaan leek af te stevenen op de winst. Er werd in de 80e minuut nog wat vers bloed ingebracht door Tom Andeweg in te brengen voor Bram Kok en Daan Idsinga in te brengen voor Rowan de Maa. Hiermee speelde Pelikaan de wedstrijd uit en konden de 3 punten meegenomen worden naar het Pelidome!

Pelikaan 2 is komende week vrij, maar zal op 4 juni de kampioenswedstrijd spelen uit tegen Wieldrecht 2 om 12:00 uur. Wij hopen u daar te zien om ons aan te moedigen en hopelijk daarna een groot feest te vieren!

Sportieve groet,

Uw Reporter