• Wedstrijdverslag Almkerk 2 - Pelikaan 2 - 2 oktober 2021

Na een zware dinsdag(straf)training en een fanatieke donderdagavondcup partij doordeweeks stond op 2 oktober de competitiewedstrijd tegen Almkerk 2 op het programma. Winnen was de hoogste prioriteit vandaag na het verlies van afgelopen zaterdag tegen ASWH, waar toch wel meer in zat voor de Peli’s.

Nou, focus op vandaag en gewoon 3 punten mee terug nemen was dus het plan en de volgende elf stonden in de basis:

Keeper: Ryan

Verdediging: Brandon, Danny (C), Juani, Jesse

Middenveld: Jelmer, Tom, Fatih

Aanval: Jeroen, Carsten, Wello

Bank: Timo, Rowan, Karsten, Erwin

En de aftrap werd genomen. De spelers van Pelikaan zaten er helemaal niet in of waren er niet bij met hun hoofd. Er zat geen beleving in het spel wat uiteindelijk leidde tot een 1-0 achterstand. Na een voorzet van de linksbuiten van Almkerk was het een andere speler die de bal in het doel kon lopen. Pelikaan had in de eerste helft een paar momentjes dat ze een beetje gevaarlijk waren, maar niks wat we een hoogtepunt kunnen noemen.

Trainer Angelo wisselde Carsten voor Rowan, hij kwam op rechtsbuiten, Jeroen ging terug naar het middenveld en Fatih in de spits. Ook liet hij even alle frustratie los die waren opgebouwd in de eerste helft, maar de mannen waren hierdoor wel wakker geworden.

De tweede helft ging gelijk een stuk beter en Pelikaan maakte en domineerde het spel. De gelijkmaker was al aan het komen, maar eerst werden in minuut 57 Brandon en Tom (die al een gele kaart had) gewisseld voor de verse Erwin en Timo. 2 minuten later kwam dan toch de gelijkmaker. Danny met een goede dieptepass naar de opgekomen Erwin die de achterlijn haalde en de bal goed terug legde op de vrije Fatih die hem in de hoek schuift. De stand was 1-1. Almkerk ging op de counter spelen met als tactiek de lange bal naar de linksbuiten. Daar is zeker op getraind, want de bal kwam er vaak goed en Almkerk werd er nog een paar keer gevaarlijk uit.

Wello raakte geblesseerd aan zijn hamstring, waardoor veteraan Karsten Grob ook nog 25 minuten mee mocht doen. Niet veel later raakte Timo ook geblesseerd aan zijn hamstring die er direct af moest en kwam Pelikaan met 10 man te staan. Almkerk greep deze kans voor de winst en maakte snel daarna 2-1. Met pak hem beet nog 15 minuten te gaan was het alsmaar sleuren en duels winnen en hopen dat de bal nog goed zou vallen voor een gelijkmaker. Nu er 10 man op het veld stonden zag je toch wel de beleving die er kan zijn in tegenstelling tot de eerste helft. In de 90e minuut werd het toch beloond en uit de kluts kwam de bal bij Fatih die de gestarte Juani wegstuurde, hij ging langs de uitgekomen keeper (als de keeper Juani neerhaalde met die tackle dan zou onze politieagent Juani hem zelf arresteren) en tikte de bal in voor een leeg doel. De mannen zaten er doorheen, maar er werd uiteindelijk wel het maximale uit gehaald. De stand 2-2 was ook de uitslag na een zwaarbevochten tweede helft.

De mannen hebben zich goed herpakt in de tweede helft en hopelijk kunnen ze dit doortrekken over de rest van het hele seizoen. Na een verlies en gelijkspel staat de wedstrijd thuis tegen GRC-14 op het programma.

Uw reporter.