• Wedstrijdverslag Alexandria ’66 – Pelikaan

Op voorhand leek het een lastige wedstrijd te worden omdat Alexandria ’66 in een goede flow zit. Een aantal weken geleden hebben zij een trainerswissel gehad en die heeft blijkbaar goed uitgepakt. Pelikaan won de thuiswedstrijd met 2-0 en had voor deze wedstrijd een voorsprong van vijf punten op de club uit Rotterdam.

Pelikaan begon niet slecht aan de wedstrijd want na 2 minuten was er al een kansje. Sjoerd Opschoor kreeg een steekpass vanuit het middenveld maar die bal was iets te hard want met veel moeite tikte hij de bal voorbij de keeper maar ook over de achterlijn. Een misverstand in de verdediging  leidde na 5 minuten de 1-0 in. De bal kwam bij Giovanni Santos Boaventura terecht die gedecideerd keeper Dennis Sleiffer passeerde. Een kleine 10 minuten later verdween een schitterende afstandspegel van Jurano O’Brien onhoudbaar voor Dennis Sleiffer in de kruising, 2-0. Even was Pelikaan nog gevaarlijk met een voorzet van Anwar Nzojibwami die Sjoerd Opschoor een mogelijkheid bood maar die laatste schoot tegen de keeper aan. In minuut 20 een vrije trap van Alexandria ’66 die op lat terechtkwam. Net voor het half uur verstreken was werd de wedstrijd al beslist. Een prima aanval die de gehele Pelikaan-verdediging uiteen speelde eindigde met een voorzet vanaf de linkerkant en werd eenvoudig afgewerkt door Djon Janssen, 3-0. Ruim 10 minuten later zelfs nog de 4-0. Een schot van ongeveer 20 meter verdween tussen de paal en de handen van Dennis Sleiffer in het net. Het was weer Giovanni Santos Boaventura, de maker van de 1-0, die toesloeg.

Ja, wat moet je als je de 2e helft moet beginnen met een 4-0 achterstand. In ieder geval de huid duur verkopen en daar deed Pelikaan zijn best voor. Er kwamen nog maar twee doelpunten bij, in de 62e minuut toen Alexandria ’66 goed druk zette op het middenveld van Pelikaan, daardoor ontstond er balverlies waardoor Dylan de Melo da Silva Goncalves vrij gespeeld werd. Zijn schot werd onderweg aangeraakt door een Pelikaan-verdediger en daardoor was Pelikaan-keeper Dennis Sleiffer kansloos en dat betekende 5-0. De 6-0 viel vlak voor het eindsignaal toen Jurano O’Brien een goede aanval vanaf de rechterkant prima afrondde door de bal in de verre hoek te plaatsen. Deed Pelikaan dan helemaal niets? Toch wel, voordat de 5-0 viel werd er nog een doelpunt afgekeurd wegens een vermeende overtreding in het 5-metergebied en in de 63e minuut schoot Vince van Nes op de paal.

Na zo’n eclatante zege kan je moeilijk zeggen dat het niet verdiend was, de 6-0 was dik verdiend. Alexandria ’66 was op dreef en had z’n dag, alles lukte en het zat ook mee, zie de 1-0 en de 5-0. Maar buiten dat, Alexandria ’66 heeft gewoon een hele goede ploeg, allemaal spelers die een goede maar ook een functionele techniek hebben, het gehele team is constant in beweging waardoor ze altijd de bal aan een medespeler kwijt kon. Zelfs pressing, druk op de bal en tegenstander zetten, konden zij goed uitvoeren waardoor Pelikaan weinig ruimte kreeg om hun eigen spel te spelen. Bovendien stopte de Rotterdamse ploeg veel energie in de wedstrijd en al deze elementen bij elkaar opgeteld maakte het voor Pelikaan moeilijk zo niet onmogelijk om een goed resultaat te halen. Pelikaan probeerde het wel, liet de moed zelden zakken maar kwam in deze wedstrijd veel tekort op zijn tegenstander. En of dat nu kwam doordat Alexandria ’66 zo goed speelde of dat Pelikaan zijn dag niet had is een vraag voor de experts. Feit is wel dat 4 van de 6 doelpunten voortkwamen uit balverlies van Pelikaan-zijde al dan niet veroorzaakt door het druk zetten van de tegenstander. Maar hoe dan ook, Alexandria ’66 was in deze wedstrijd een maatje te groot.

Trainer Björn Vlasblom gebruikte het maximale aantal spelers, dit waren de 16: Dennis Sleiffer, Jordy Leyten, Yorik van Deelen, Jeffrey Nossent (78, Delano Nieuwenhout), Vince van Nes, Timo Nossent, Deveney Veld, Cees Groeneveld (46, Sybren Bakker), Bora Ocak (56, Jesper Nossent), Sjoerd Opschoor (74, Juthlen Castillo) en Anwar Nzojibwami (74, Jens van Baaren).

Foto's met dank aan Fred Leijten!