• PELIKAAN OLD STARS

Voor wie is Walking Football?

“Je bent zo jong, als je jezelf voelt”  is het basisprincipe van het walking football, een nieuwe voetbalvorm voor 60-plussers (m/v), die nog lekker actief bezig willen zijn.

Wat is Walking Football?

Bij walking football maakt het fysieke karakter van traditioneel voetbal plaats voor een rustiger vorm van bewegen. Het wordt vooral tactisch gespeeld.
    De belangrijkste verschillen met gewoon voetbal zijn, dat het spel zonder keeper wordt gespeeld en spelers niet mogen rennen.

Slidings en tackles zijn absoluut taboe, net als in de rug duwen en andere vormen van lichamelijk contact, zodat de kans op blessures tot een minimum wordt beperkt.

De bal mag niet hoger komen dan de gemiddelde heuphoogte van alle spelers.

Het spel wordt gespeeld op een kwart veld met zes tegen zes of met zeven tegen zeven.

De trainingsochtend, onder leiding van een van onze clubtrainers, bestaat uit een (lichte) training en een onderling partijtje op ons hoofdveld (kunstgras).

Gedurende het seizoen nemen we deel aan een, of meerdere toernooien en spelen wij enkele wedstrijden tegen andere walking football teams.
    Niet alleen het voetballen staat centraal, maar ook het onderhouden van sociale contacten.

We starten altijd met een kopje koffie en na afloop is er tijd om na te praten over die prachtige goal, de grootste misser en of die bal nu wel of niet uit was.

Waar en wanneer?
    ZVV Pelikaan, Middellijn 9, 3335 KC Zwijndrecht.
    Iedere donderdagochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur. Kantine open vanaf 09.30 uur.
    De contributie bedraagt € 100,00 per seizoen.

Belangstelling?

Kom kennismaken met walking football door een paar trainingen mee te doen op onze trainingsochtend.
    Aanmelden?
    Dat mag, maar is niet nodig. Je bent van harte welkom op donderdagochtend!
    Contact?
    Heb je vragen? Mail deze dan naar voorzitter@vvpelikaan.nl, of telefonisch 06-53841965.

Meer info over ZVV Pelikaan? Kijk op www.vvpelikaan.nl

Algemene info: www.oldstars.nl