• Walcheren en Pelikaan 3 delen de punten

Na drie gewonnen beker wedstrijden, is Pelikaan 3 klaar voor de eerste wedstrijd van de competitie. Vandaag staat de eerste verre uit wedstrijd op het programma. Na een busreis van ongeveer 1,5 uur is Pelikaan 3 aangekomen bij het complex van Walcheren.
    Na een goede warming up gingen we de strijd aan met Walcheren met de volgende elf basis spelers.

Ryan
    Yazz, Wessel, Jesse, Jc
    Robin, Seth, Sibba
    Ralph, Gio, Luuk
    Wissel, Len, Mo, Ricardo, Nick

Vroeg in de wedstrijd speelde Sibba een slechte bal terug op Jc, waarbij hij gelijk aan de noodrem moest trekken en daardoor na drie minuten al een gele kaart kreeg. Walcheren zette Pelikaan goed onder druk waardoor pelikaan er onder uit moest voetballen. Dit lukte een aantal keer heel goed. Na een minuut of 10 onderschepte Yazz de bal en zocht gelijk de pass naar voren. Yazz liep zelf door naar het zestien meter gebied en kreeg een voorzet van Seth en rondde het mooi af met zijn knie. Pelikaan dus op een 0-1 voorsprong.
    Walcheren probeerde gelijk gevaarlijk te worden voor onze goal, maar ze waren in de eindfase niet heel nauwkeurig. Op één moment na kwam Pelikaan goed weg doordat de paal Pelikaan hielp. Pelikaan kwam er een aantal keer gevaarlijk uit in de omschakeling, alleen was Pelikaan slordig in de eind pass. Rusten met een 0-1 voorsprong.

In de rust werd Luuk gewisseld voor Nick. Walcheren zette Pelikaan na rust gelijk onder druk, waardoor Pelikaan veel de lange bal moest hanteren en was het vooral tegen houden. Pelikaan kwam weinig meer aan voetballen toe. Walcheren werd steeds gevaarlijker rond het zestienmeter gebied van Pelikaan. Ryan keepte een sterke wedstrijd en hield veel ballen tegen. Pelikaan hield geen rust meer aan de bal en speelde eigenlijk alles blind naar voren.

In de 65ste minuut wisselde Pelikaan twee keer. Ralph en Seth werden naar de kant gehaald en Ricardo en Mo werden als verse krachten binnen de lijnen gebracht. Na een spannende slotfase kon Pelikaan uiteindelijk niet de nul houden. Walcheren scoorde in de 98ste minuut de gelijkmaker, waar eerst een handsbal aan vooraf ging in het doel gebied. Jammer genoeg heeft de scheidsrechter dit niet gezien en keurde hij het doelpunt goed.

Helaas hebben we de drie punten niet mee kunnen nemen naar Pelikaan...

Er zal deze week weer hard getraind moeten worden om volgende week van Arnemuiden te winnen.