• Start nieuwe seizoen op losse schroeven?

Kunnen wij als club nog wel starten aan het nieuwe seizoen zonder de benodigde vrijwilligers bij de jeugd?

Sportverenigingen in Nederland hebben steeds meer moeite voldoende vrijwilligers te vinden, vooral in het amateurvoetbal. De druk ligt nu vaak bij een te kleine groep. "Vaak is dat de oudere generatie, die voor zo’n club leeft."

Ouders die hun kind ’s ochtends met sporttas uit de auto zetten en een paar uur later weer ophalen. Bij de ene vereniging zien ze het zelden, bij de andere is het de gewoonte. De amateursport zoekt naar manieren om die ouders als vrijwilliger aan zich te binden. De vrees voor het einde van het verenigingsleven is van alle tijden. Nu zeggen steeds meer sportclubs moeite te hebben met het vinden van vrijwilligers. 86 procent gaf vorig jaar aan nog voldoende vrijwilligers te hebben, blijkt uit cijfers van het Mulier Instituut, dat sociaalwetenschappelijk sportonderzoek doet.

Veel vacatures in veldsporten

27 procent van de verenigingen is niet op zoek naar vrijwilligers, 59 procent zegt dat wel te zijn en 14 procent geeft aan echt niet genoeg vrijwilligers te hebben. De sportaanbieders monitor van sportkoepel NOC*NSF heeft vergelijkbare cijfers. Vacatures zijn er vooral in veldsporten, voetbal in het bijzonder.

Bij zvv Pelikaan gaan voetbal en plezier nog heel goed samen, en daar zijn we trots op! Naast sport is gezelligheid een belangrijk onderdeel van de cultuur van zvv Pelikaan. De vereniging creëert een plek waar mensen van alle leeftijden en achtergronden zich kunnen vermaken. Daarom organiseren we regelmatig verschillende activiteiten naast het voetbal. Om dit te kunnen blijven doen, zoeken wij vrijwilligers om onze club draaiende te houden.

Vrijwilligers zijn van levensbelang voor een voetbalvereniging als zvv Pelikaan. Niet alleen trainen en begeleiden de vrijwilligers vele teams, ze onderhouden ook het complex, maken de kleedkamers en de kantine schoon en organiseren veel verschillende activiteiten. Daarnaast is er elke zaterdag een grote groep vrijwilligers aanwezig om de kantine draaiende te houden. Tel hier de leiders, scheidsrechters, het wedstrijdsecretariaat, EHBO’ers, suppoosten bij de wedstrijden van het eerste elftal en andere talloze vrijwilligers bij op, en je kunt terecht stellen dat de vrijwilligers het hart van de vereniging vormen.

Zvv Pelikaan kan gelukkig nog rekenen op een stabiele groep vrijwilligers, maar heeft meer mensen nodig die iets voor de club willen doen. Wil jij op zaterdag kinderen en volwassenen met een lach op hun gezicht zien, meld je dan aan als vrijwilliger! Vrijwilliger zijn bij ZVV Pelikaan is een dankbare tijdsbesteding. Daar krijg je veel waardering, gezelligheid, mogelijkheid tot verdere persoonlijke ontwikkeling en de jaarlijkse feestavond komt ook weer terug. Meld je nu aan!

Heb je niet zoveel tijd of heb je weinig voetbalkennis (vind je zelf) en wil je wel graag ‘wat doen’ voor de club (van je zoon of dochter)? Denk dan eens aan een gastvrouw-/gastheerschap bij onze vereniging. Op een zaterdag worden er gemiddeld zo’n 25 wedstrijden gespeeld, met de grootste drukte in de ochtend. Het wedstrijdsecretariaat heeft de handen meer dan vol en jij zou hierbij kunnen helpen door op zaterdagmorgen als gastvrouw/heer op te willen treden of bij het inschenken van de limonade in de rust van de jeugdwedstrijden tot het helpen achter de bar of in de keuken.

Er zijn dus genoeg vrijwilligerstaken te vervullen zowel bij de jeugd als ook bij de senioren. Bij deze doen we dan ook een beroep op iedereen om na te denken over het uitvoeren van een vrijwilligerstaak binnen onze voetbalvereniging zvv Pelikaan.

We zijn per direct HEEL DRINGEND op zoek naar:

• Gastheer/Gastvrouw zaterdagochtend
    • Coördinator vrijwilligersbeleid
    • Jeugddienst zaterdag ochtend (limonade inschenken bij de jeugdwedstrijden)
    • Invulling bardienst zaterdag ochtend (van 07:30 tot 13:00 uur)
    • Invulling bardienst maandag tot en met donderdag avond (van 18:15 tot 19:30 uur)
    • Jeugdscheidsrechters
    • Jeugdtrainers en leiders niet geselecteerde jeugdteams
    • Leden activiteitencommissie
    • Hulp bij het schoonmaken van de kantine
    • Hulp bij onderhoud accommodatie
    • EHBO er
    • Fotograaf

Aanvullende informatie

Qua tijd komt het gemiddeld neer op 4 á 5 uur per week. Maar uiteraard alle handen helpen, over eventuele aangepaste tijdsbesteding kunnen we natuurlijk altijd praten of is het wellicht wel mogelijk om een taak met z’n tweeën uit te voeren. Het zal voornamelijk door de weeks vroeg in de avond zijn en op de zaterdag(ochtend).

Vaders, Moeders, Broers, Zussen, Opa’s en Oma’s

Meld je nu aan als vrijwilliger.

Jullie hulp is  echt dringend nodig!!!

Voor vragen of meer informatie:

Wim Kuiters, algemeen jeugdvoorzitter Zvv Pelikaan - mobiel 06-42329315 - mail algjvoorz@vvpelikaan.nl

John Mol, technisch jeugdvoorzitter Zvv Pelikaan - mobiel 06-23522641 - mail techjvoorz@vvpelikaan.nl