• Voetbal Rijnmond cup Pelikaan  - Groote Lindt 10-1

  Jl dinsdag was de 3e ronde in de Voetbalrijnmond Cup . In de vorige ronde werd Nieuwenhoorn uitgeschakeld. Na een 1-3 tussenstand werd het uiteindelijk 4-3 . De loting gaf aan dat Pelikaan het nu moest opnemen tegen onze buren Groote Lindt , momenteel een van de koplopers in de 3e klasse.

  Dit alles meenemend werd een behoorlijke opgave verwacht. Pelikaan begon met o.a. de 17 jarige Jelle Dekker in de basis, een van de volgende exponenten van de eigen jeugdopleiding.

  Het was dezelfde Jelle Dekker die al vrij snel (15e min) de inleiding had voor de 1-0. Goed de diepte zoekend kwam Jelle vrij voor de GL goalie. Zijn schot belandde op de paal waar Jesper Nossent de bal oppikte, leek direct te kunnen schieten echter besloot al kappend en draaiend de bal via een omweg in het dak van het doel te trappen. Een fijn begin welk in de 25e min werd uitgebouwd met de 2-0 . Weer Jelle Dekker in de diepte en gevloerd in de 16 . Ruben de Raad wist hier wel raad mee en benutte de penalty. In de 33e min de 3-0 . Prachtige dieptepass van Jeffrey Nossent op Ruben de Raad die op snelheid de GL defensie achter zich liet, de keeper omspeelde en 3-0 afdrukte.

  Ongekende weelde welke nog eens versterkt werd op slag van rust waar Mitchel Kroos goed combineerde met Jesper Nossent waarna Mitchel zelf de 4-0 binnenschoof. Dit was ook de ruststand.

  Na rust geen Pelikaan wat gas terugnam. De winterstop komt eraan dus volop het gas open. Jelle Dekker met zijn eerste officiële goal voor Pelikaan in de 47e min (5-0). Mitchel Kroos op snelheid door en 6-0 . Als rechtsback 2x scoren is best apart en knap. In min 76 was het Jeffrey Nossent met weer een uitstekende pass. Ditmaal op neef Jesper Nossent die zijn tegenstander op verkeerd been zetten en de 7-0 binnenschoot. En nog steeds een kwartier te spelen. Zouden 10 goals mogelijk zijn? We moeten heel ver teruggaan dat zo n score gerealiseerd is en nu dan tegen onze buren?

  De 8-0 van Jordy v Buren (ingevallen voor Ruben de Raad) uit een assist van Bart v Muijen was de opmaat voor de uiteindelijke score van 10 ! Jermain Bebrout , de andere invaller promoveerde een voorzet van Jordy v Buren tot 9-0. Na het redden van de spreekwoordelijke eer door Groote Lindt (9-1) was het good old Bart van Muijen die in de 89e min nr 10 op het bord kreeg. 10-1 ! tegen Groote Lindt??.voorwaar een knappe prestatie . Met een iets beter gevoel de winterstop in na het echec tegen Nivo Sparta , altijd prettig.

  Pelikaan 1 wenst u fijne feestdagen.