• Verslag Pelikaan 2 - Sliedrecht 2

Na een ruime overwinning van vorige week hing er een goede sfeer bij Pelikaan 2 en met een mooie opkomst van het weer, zag het eruit als een zaterdag die wel eens heel gezellig kon gaan worden (niets was minder waar). Op dit moment is elk punt belangrijk binnen de top 3 en was de opstelling als volgt:

Keeper: Ryan Groot

Verdediging: Timo Scheurwater - Karsten Grob - Juani Nieuwenhout - Koen de Jong

Middenveld: Jelmer Baars - Bram Kok - Martijn Daane

Aanval: Rowan de Maa - Carsten Bakker - Jens van Baaren

Op de bank namen plaats: Danny van der Wal - Tom Andeweg - Dylan de Boer - Daan Idsinga - Brandon de Wit - Martin van Yren

Op 14 mei om 12.30u begon de wedstrijd Pellikaan 2 vs Sliedrecht 2 op het Pelidome. Met de aftrap voor Pelikaan kon er gelijk worden gezocht naar de vrije ruimtes. Pelikaan speelde goed voetbal met veel balbezit en konden dicht tegen de zestienmeter aankomen. Het vele balbezit kon helaas niet omgezet worden in doelpunten en echt grote kansen ontbraken hierin. Na 15 minuten voetballen werd Jens weggestuurd richting het doel van Sliedrecht. Hij probeerde het met een schot van afstand, maar deze zwaaide af. Rond de 40e minuut moest Carsten eraf door een enkel blessures en stond Pelikaan voor een korte periode met 10 man. Zelfs even met 10 man was Pelikaan de bovenliggende partij, helaas werd er met veel breien rond de zestien de bal onderschept door Sliedrecht. Deze onderschepping sloeg over in een snelle counter en werd als enige kans in de eerste helft gelijk afgemaakt 0-1. Dylan de Boer kwam erin voor de geblesseerde Carsten Bakker.

2e helft

Na de rust moest Pelikaan iets meer gaan geven om deze wedstrijd nog om te kunnen draaien. Zo kwam Danny van der Wal erin voor Timo Scheurwater. Al snel werd er gemerkt dat Sliedrecht hier totaal niet voor open stond en wilde het zo moeilijk mogelijk maken. Er werd een stevig potje voetbal gespeeld met meer overtredingen dan gemiddeld. In de 75e minuut kwam Daan Idsinga erin voor Dylan de Boer. Ook in de tweede helft werd er vooral naar de kant van Sliedrecht gevoetbald door Pelikaan op zoek naar een doelpunt. In de 85e minuut kwam Tom Andeweg voor Bram Kok. Veranderingen binnen het team van Pelikaan konden jammer genoeg ook niet voor een keerpunt zorgen in de wedstrijd.

Conclusie van deze zaterdag: de gretigheid was er en persoonlijke duels die zijn gewonnen, maar konden helaas niet omgezet worden in één of meerdere doelpunten. Dit pijnlijke verlies kostte Pelikaan drie belangrijke punten met als gevolg een matig smakend alcoholisch drankje na afloop. Gelukkig heeft Pelikaan nog alles in eigen hand en staan er nog twee wedstrijden op het programma, om een eventueel kampioenschap binnen te slepen.

Sportieve groet,

Uw reporter