• Verslag Pelikaan 2 – Oranje Wit 2

  Op zaterdag 23 april was op het Pelidome Oranje Wit de tegenstander voor Pelikaan 2. Na de pijnlijke nederlaag tegen VVGZ op dinsdag 19 april, hadden de Peli’s het vizier op drie punten gezet. De opstelling was als volgt:

  Keeper: Ryan Groot

  Verdediging: Koen de Jong – Karsten Grob © - Juani Nieuwenhout – Nadir el Karraz

  Middenveld: Tom Andeweg – Jelmer Baars – Dylan de Boer

  Aanval: Jens van Baaren – Jeroen Daane – Bram Kok

  Op de bank namen plaats: Brandon de Wit, Rowan de Maa, Carsten Bakker, Martijn Daane en Daan Idsinga.

  Het was 12:30 toen de wedstrijd begon en het duurde niet lang voordat het eerste doelpunt viel. Uit een voorzet uit een vrije trap werd en bij de tweede paal tegendraads ingekopt door Oranje Wit: 0-1. Nog geen tien minuten later kregen de Peli’s de volgende klap te verwerken. De aanvaller van Oranje Wit kreeg de bal op voor Pelikaan ongelukkige wijze voor zijn voeten en stond 1 op 1 met keeper Ryan Groot en helaas werd de bal met een lob binnen gewerkt: 0-2. Na een kwartier dat Pelikaan de boel terug op de rails probeerde te krijgen, volgde de volgende tegenvaller. Na balverlies in de verdediging van Pelikaan stond de spits van Oranje Wit voor onze keeper en hij faalde niet: 0-3 na een half uur voetbal. In de 34ste minuut komt Martijn Daane in het veld voor Juani Nieuwenhout. Wat te prijzen valt, is dat de koppies van de Peli’s niet gingen hangen, maar de Peli’s gingen direct op zoek naar de 1-3. Na een aantal kansen die op niets uitliepen was het in de 43ste minuut eindelijk raak. Het lukte Dylan de Boer namelijk om na een voorzet van Bram Kok de bal uit de draai langs de keeper te krijgen: 1-3. Dit was ook de ruststand.

  In de kleedkamer beseften de jongens dat de 2de helft cruciaal kon worden voor het kampioenschap. Iedereen werd op scherp gezet. In de rust werd Nadir el Karraz eruit gehaald voor Brandon de Wit.

  Pelikaan startte agressief aan de 2de helft en kreeg daardoor meteen mogelijkheden. Dit resulteerde in de 54ste minuut in een doelpunt voor Pelikaan. Nadat Jens van Baaren de bal bij Jeroen Daane kreeg, kon Jeroen de bal terugleggen op Bram Kok. Bram maakte op handige wijze ruimte en schiet raak: 2-3. Pelikaan vervolgde de drang tot scoren en bleef de druk opvoeren. Na een periode met mogelijkheden voor Pelikaan en redelijk veel overtredingen over en weer, werd in de 61ste minuut Dylan de Boer uit het veld gehaald voor Rowan de Maa en in de 67ste minuut Tom Andeweg voor Carsten Bakker. Pelikaan zette in de slotfase alles op alles om nog een resultaat te halen. In de 75ste minuut schoot de net ingevallen Carsten Bakker de bal vanuit buiten het strafschopgebied langs de keeper na combinatiespel met Rowan de Maa en Bram Kok: 3-3. Na deze ‘comeback’ was de honger van de Peli’s nog lang niet gestild en Oranje Wit was niet meer in staat om kansen te creëren. Het lukte de Peli’s zelfs om in de 88ste minuut nogmaals te scoren, maar deze keer werd Carsten Bakkers doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Deze beslissing is sterk te betwisten, want de bal kwam toch via een tegenstander bij Carsten terecht? In de blessuretijd kreeg Pelikaan nog een geweldige kans om de overwinning binnen te slepen, maar na voorbereidend werk van Bram Kok stuitte Jens van Baaren helaas meermaals op eenzelfde verdediger. Pelikaan mag trots zijn op de veerkracht die getoond is en zal moeten voortborduren op een 2de helft waarin hard voor elkaar gevochten is.

  Volgende week (zaterdag 30 april) staat Pelikaan 2 – Hardinxveld 2 op het programma om 12:30. Zien we u dan ook?

  Sportieve Groet,

  Uw reporter