• Verlies Pelikaan 3 tegen Heerjansdam 2

Afgelopen week werd er na een fantastische pot van de P3 op het eigen Pelidome met 3-1 gewonnen van de koploper Walcheren. Deze week stond Heerjansdam uit op het programma, de opdracht was dus duidelijk; de manschappen van Ton en Cor moesten de 3 punten mee terugnemen naar het Pelidome. Dit zou moeten gebeuren met de volgende 11 namen:

Doel: Jaron
    Verdediging: Brandon, Sander, Edwin, Peter
    Middenveld: Koen, Seth, Sibba
    Aanval: Daan, Gio, Bora
    Bank: Len, Jeroen, Robin, Dennis

De mannen van de P3 leken echter nog met het hoofd in de wolken te zitten aan het begin van de wedstrijd, de beginfase van de wedstrijd was zeer slordig aan Pelikaans kant en er werden weinig tot geen duels gewonnen. Ondanks dat werden de Heerjansdammers enkel gevaarlijk uit standaard situaties. Er volgde een wereldredding van keeper Jaron Mol en een lullig tegendoelpunt uit een vrije trap. De bal werd vlak voor Jaron doorgekopt waardoor hij deze niet kon klemmen en de rebound werd ingetikt. Hierna leken de Peli’s enigszins wakker te worden. Er werden iets meer duels gewonnen en Daan werd veelal weggestuurd aan de rechter kant, maar door een gebrek aan aansluiting van de andere aanvallers en goede rugdekking door de nummer 4 van de Heerjansdammers kwam hier geen gevaar uit. P3 kwam zelfs nog op een 3 tegen 1 uitbraak met Gio, Bora en Daan. Helaas speelde Gio de bal te hard op Bora en liep dit enkel uit op een achterbal. Wat later in de eerste helft was er nog een kans voor Gio, deze schoot de bal vanaf een meter of 15 helaas rakelings over de lat. Het spel was echter nog steeds verre van om naar huis te schrijven, dus er moest iets gebeuren. Ton en Cor besloten Bora te vervangen en Len hiervoor in de plaats te brengen. Hierdoor verplaatste Sibba zich naar de flank en kwam Len erbij op het middenveld, dit moest voor meer voetbal in de ploeg zorgen.

Helaas bleken ook na de rust de Heerjansdammers een stuk feller, de Peli’s waren steeds net te laat wat ervoor zorgde dat er nog steeds vrijwel geen kansen werden gecreëerd. Slechts één kans voor Gio die de bal vanaf binnen de 16 veel te onrustig inschoot en deze in het vangnet belandde. Ook nu besloten Ton en Cor in te grijpen, een half uur voor tijd vielen Jeroen en Robin in voor Seth en Brandon. P3 begon wat beter te voetballen, maar dit leidde wederom niet tot kansen. Vijf à tien minuten voor tijd besloten Ton en Cor dat het tijd was om optimistischer te gaan spelen; centrale verdediger Edwin werd er afgehaald en Dennis kwam er als extra spits bij. Dit leek gelijk tot een kans te leiden toen na een goeie aanval Gio doorkwam over de rechter kant. Toen deze de bal voor wilde leggen belande deze bal dan eindelijk in het net! Helaas was dit het vangnet en konden de Peli’s weer omschakelen. Na een wat onvriendelijke slotfase, waarin Daan nog een flinke zaag te voortduren kreeg, waar onbegrijpelijk genoeg niet eens voor werd gefloten, bleef de eindstand van 1-0 op het bord staan. Een slechte wedstrijd van de P3 dat de aanstaande zaterdag deze wedstrijd op het eigen Pelidome mogen, en eigenlijk ook moeten, revancheren tegen Serooskerke 2.

Eindstand Heerjansdam 2 – Pelikaan 3: 1-0

Wissels: