• Veerkrachtig Pelikaan pakt opnieuw 3 punten

  Vandaag waren de Peli’s te gast bij vv Tricht. Na de eerste competitiewedstrijd de nr 1 in de stand na een 1-6 overwinning bij Heukelum. Pelikaan begon met een bijna onveranderd team, op 1 mutatie na. Deveney Veld raakte deze week geblesseerd aan de enkel en werd vervangen door Jesper Nossent die vorige week inviel met een prachtig doelpunt (de 3-0 tegen GJS).

  Vanaf de aftrap begonnen de blauw-zwarten furieus. Veel druk en veel aanvallen over de flanken. De openingsfase beloofde veel goeds. Toch kon Tricht zich na een kwartier ontworstelen aan de druk en kwam er een aantal keer goed uit. Met name de 2 aanvallers en de op  de 10 spelende nr 9 bleken prima spelers. Dit Tricht heeft in vergelijking met vorig jaar aanzienlijke stappen gezet. Pelikaan kon 1 behoorlijk goede kans noteren. Jesper Nossent stak op rechts Leroy Verwey weg met een balletje binnendoor. Leroy drukte zelf af, waar een bal breed op Mo El Bannasri of Ruben de Raad waarschijnlijk een betere keuze had geweest. Tricht kwam een aantal keren goed door. Jeroen de Vey redde meerdere keren bekwaam. Vlak voor rust kwam toch nog redelijk onverwachts de 1-0. Een afvallende bal veroorzaakte een misverstand tussen de meeverdedigende aanvaller Jesper Nossent en keeper Jeroen de Vey. Tricht profiteerde eenvoudig en de 1-0 stond op het bord. Een tegenvaller, zo vlak voor rust.

  In de rust wisselde Pelikaan 1 keer. Damion Janssen maakte zijn competitie debuut en zou dit meer dan behoorlijk doen. Aanvoerder Thomas den Boer ruimde het veld. De aanvoerdersband wisselde daarmee naar Rowdy Nossent die samen met Björn v Ingen hun handen vol hadden op het middenveld. Na rust de harde wind in de rug. Na 1 minuut al een vrije trap op ruim 20 meter. Met Ruben de Raad hebben we inmiddels een heuse specialist die dit predikaat direct waarmaakte. Hard en laag verdween de bal in het net, 1-1. Daarna een aandringend Pelikaan met tot twee keer toe kansen voor Mohammed El Bannasri. De van IFC overgekomen spits scoorde vorige week bij zijn competitiedebuut, echter nu miste hij beide kansen. De eerste keer stond de paal een goal in de weg, waarbij een tikje breed beter had geweest, want er waren opties... Bij de 2e kans redde de Tricht goalie uitstekend. Toch kwam de 1-2. Leroy Verwey vond Jesper Nossent tussen de linies door. Vanaf 18 meter krulde deze de bal heerlijk in de bovenhoek. In de fase hierna drong Tricht aan. Een verkeerde keuze in de opbouw naar het middenveld resulteerde in balverlies, wat prompt werd afgestraft. 2-2, amper 3 minuten na de 1-2...

  Nogal een tegenvaller natuurlijk. Toch toonde Pelikaan veerkracht en zocht maar weer de aanval. Een aanval over de linkerkant belandde bij de met een enorme inzet spelende Ruben de Raad. Hij legde terug op Jesper Nossent die kiezelhard uithaalde vanaf een meter of 20. Als een granaat sloeg de bal in, naast de als versteend staande keeper, hoog in het net. Opnieuw een geweldige goal voor hem. Daarna Jermain Bebrout en Yorik van Deelen voor Mo El Bannasri en Bjoern van Ingen. De 2-3 voorsprong was een krappe. Tricht zocht de lange bal, waardoor er veel ruimte kwam . Diverse uitbraken via o.a. Ruben de Raad, Jermain Bebrout en Mitchel Kroos konden niet tot 2-4 worden gepromoveerd . Met name invaller Yorik van Deelen, op de weg terug van een spierblessure,  toonde het niveau wat hij in zich heeft. Pelikaan gaat hier zeker veel plezier aan beleven. De 2-3 werd over de streep getrokken. De verdediging met de jeugdige Karsten Grob en Jeffrey Nossent hielden knap stand. Pelikaan nu nr 1 op de ranglijst, maar met de aantekening dat we pas net vertrokken zijn. Het bleef nog lang onrustig in de bus naar huis...

  Opstelling : Jeroen de Vey, Leroy Verwey, Thomas den Boer (45. Damion Janssen), Karsten Grob, Jeffrey Nossent, Mitchel Kroos, Rowdy Nossent, Bjoern v Ingen (74 Yorik van Deelen), Ruben de Raad, Jesper Nossent, Mohammed El Bannasri (69 Jermain Bebrout).

  Bij Pelikaan ontbraken Jesse de Raad (schorsing), Roy Weber, Deveney Veld en Erwin v Dis wegens blessures.