• Update kunstgrasvelden Bakestein

Eergisteren heeft de gemeenteraad Zwijndrecht formeel en unaniem goedkeuring gegeven aan het collegevoorstel voor extra financiële middelen, bedoeld voor de aanleg en vervanging van de kunstgrasvelden bij Z.V.V. Pelikaan en Groote Lindt op Bakestein en op de Molenwei bij v.v. Heerjansdam.

Naast instemming met het voorstel klonk ook breed gedragen de oproep de velden zo snel mogelijk te realiseren. Daarover heeft wethouder en portefeuillehouder Tycho Jansen aangegeven dat de gemeente, in samenwerking met de verenigingen, alles op alles gaat zetten om dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. Er wordt nu direct doorgewerkt, zonder verdere vertraging, om snel te komen tot aanbesteding.

Er moet nog best veel gebeuren om tot een start van de werkzaamheden te komen. Het besluit is genomen op basis van een zogenaamd voorlopig ontwerp. Nu moet er worden vastgesteld hoe de velden met alles er omheen eruit gaan zien. Dit noemt men het definitief ontwerp. Hier zullen we als vereniging dus  op korte termijn overleg met de gemeente over hebben.

Streven is om de velden aan het begin van het seizoen aan te leggen. Dat is nog een hele uitdaging, niet alleen met betrekking tot het proces van  aanbesteding, maar ook met oog op het inplannen van alle beker en competitiewedstrijden. Er zal naast de velden bij Pelikaan op hetzelfde moment ook een veld bij Groote Lindt moeten worden aangelegd. Dit alles zou dan voor de winter klaar moeten zijn. Samenwerking tussen de voetbalverenigingen in Zwijndrecht, maar ook een goede afstemming met de KNVB voor het inplannen van trainingen en wedstrijden zal dus nodig zijn.

We houden jullie op de hoogte van de voortgang!

Aanpak veld C

Recent hebben we met de gemeente Zwijndrecht kunnen afspreken dat op veld C de verouderde, houten dug-outs de komende periode zullen worden vervangen. Ook het hekwerk aan de lange zijde aan de Middellijn zal dan worden vervangen. Dit zal een grote verbetering zijn en ook voor een betere veiligheid zorgen!

Bij deze een woord van dank aan de gemeente voor het recent adequaat oppakken!