• Update Coronaprotocol

Beste Peli's,

Velen van jullie hebben afgelopen maandag ongetwijfeld ook naar de persconferentie van onze ministers geluisterd.

Het gaat niet goed met het aantal besmettingen, IC- en ziekenhuisopnames, blijkt. De regering heeft daarom een aantal nieuwemaatregelen genomen. Het doel is hierbij: het aantal besmettingen omlaag brengen en een nieuwe lock down te voorkomen.

Helaas moeten wij als gevolg daarvan ook onze coronaregels verscherpen. Gelukkig kunnen we nog wel blijven voetballen, maar we moeten ons houden aan de maatregelen van de regering door de komende drie weken de (sociale) contacten drastisch te beperken.

De gevolgen van de nieuwe Corona besluiten voor ons als voetbalvereniging zijn:

• Geen publiek meer bij de trainingen en wedstrijden.
    • Kom zo veel mogelijk omgekleed naar de trainingen en wedstrijden. Omkleden na de wedstrijd is mogelijk in de beschikbaar gestelde kleedkamer. Daarna het terrein verlaten en vertrekken richting huis.
    • De kantine en bar zijn voor iedereen gesloten (de commissiekamer en bestuurskamer blijven echter wel beschikbaar).
    • Toiletten zijn bereikbaar en open.
    • De teams JO7 tot en met JO11 mogen in totaal 5 begeleiders meenemen naar de uitwedstrijden. Dit is inclusief de trainer(s) en leider(s). De teams JO13/MO13 tot en met het P1/VR1 mogen in totaal 6 begeleiders meenemen naar de uitwedstrijden, dit is eveneens inclusief de trainer(s) en leider(s). De namen van de begeleiders worden door de trainers op donderdag voor 12:00 per app of mail aan ons wedstrijdsecretariaat gecommuniceerd zodat zij de namen kan doorgeven aan de tegenstander.
    • De clubs die Pelikaan bezoeken wordt gevraagd om de begeleiders voor donderdag 21:00 uur door te geven aan ons wedstrijdsecretariaat (maximaal 5 personen tot en met de JO11 en vanaf de JO13/MO13 is dit 6 personen inclusief de trainer en de leider). Zonder aanmelding zullen wij maar 3 personen als begeleiding kunnen toelaten tot ons terrein.
    • Bekijk vooraf goed de regels van de betreffende vereniging(bv. via de website)
    • o Spreek onderling af wie de begeleiders zijn (inclusief chauffeurs)
      o Beperk het aantal auto’s zo veel mogelijk
      o Mondkapje voor de chauffeur is verplicht (en iedereen vanaf 13 jr een dringend advies)*

En verder:

• Teams kunnen blijvend geen gebruik maken van de douches.
    • Blijf zelf een bidon met drinken meenemen naar de wedstrijden en trainingen
    • Koffie en thee voor de vrijwilligers beschikbaar bij het wedstrijdsecretariaat.
    • Maximaal 1 uur voor de wedstrijd verzamelen
    • Zo snel mogelijk na de wedstrijd het terrein verlaten (anders worden de sporters gezien als supporters)

Deze maatregelen blijven in ieder geval van kracht totdat we weer groen licht van de regering krijgen. Op 20 oktober worden de maandag gepresenteerde maatregelen door de regering geëvalueerd. De herfstvakantie valt in deze periode.

Voor iedereen geldt: Bij de ingang van ons complex is een aanmeldpunt, waar begeleiders zich moeten aanmelden en hun gegevens achterlaten in verband met de richtlijnen rondom bron- en contactonderzoek.

We maken hiervoor gebruik van een QR-code die kan worden gescand met een smartphone en daarna kunnen de gegevens worden achtergelaten.

QR-code verwijst naar: https://www.vvpelikaan.nl/registratie-bezoek-accommodatie-z-v-v-pelikaan

Met sportieve groeten,

Bestuur Z.V.V Pelikaan