• Uitstekende overwinning P3

Pelikaan 3 – Walcheren 2: 3 – 1

Afgelopen week werden er drie punten verloren in Alblasserdam met spel waar niet over naar huis te schrijven was. Dit resulteerde in een mentale domper, een geschorste keeper en de absolute noodzaak om snel weer de weg naar boven in te slaan! Een prima trainingsweek zorgde ervoor dat het vertrouwen groeide richting de wedstrijd van afgelopen zaterdag waar de koploper te gast was op het Pelidome. Het afgelopen seizoen wist Walcheren de dans te ontspringen door degradatie via de nacompetitie te ontlopen. Dit seizoen hebben zij een kwaliteitsimpuls gegeven aan hun huidige selectie, waardoor ze nu stevig bovenaan staan in de reserve eerste klasse. Een uitdaging van formaat voor de manschappen van Ton en Cor!

Toen de lijst met selectiespelers op werd gehangen, bleek dat Ton een keeper uit de hoge hoed had getoverd. De detectives binnen de selectie gingen op onderzoek uit en ondervonden dat Jaron Mol het doel ging bewaken. De enige foto die werd gevonden was enkele jaren terug waar hij als pupil van de week met ex-keeper Rik Pomp op de foto ging. Wat bleek nu? De keeper van de B1 was opgetrommeld, vijftien jaar oud(!!!) mocht zijn debuut in de selectie gaan maken!

Een scherpe wedstrijdbespreking zorgde ervoor dat de neuzen dezelfde kant opstonden. De heren uit Vlissingen moesten met nul punten teruggestuurd worden naar Zeeland. Dat ging gebeuren met de volgende elf namen:

Doel: Jaron
    Verdediging: Otto, Peter, Edwin, Sebastien
    Middenveld: Seth, Len, Sibba
    Aanval: Gio, Dennis, Bora
    Wissels: Justin, Jens, Daan, Brandon
    Blessure: Denley viel uit in de warming-up

Met uitstekend voetbalweer en voldoende supporters langs de lijn werd de aftrap genomen om 15.00 uur. Het leek erop dat de gasten uit Zeeland nog wat op gang moesten komen, want Pelikaan maakte het spel in de beginfase. Echter wisten zij dit nog niet om te zetten in uitgespeelde kansen. Pelikaan speelde de bal geduldig rond en had duidelijk het betere spel in de eerste helft. Dennis wist de bal een aantal keer goed vast te houden waardoor Pelikaan naar voren kon aansluiten. Helaas was de eindpass vaak niet nauwkeurig waardoor de keeper van Walcheren te weinig werd getest. Deze keeper bleek zijn eerste wedstrijd in twee jaar te spelen, waardoor het duidelijk was dat wij hem moesten uitdagen met schoten. Dennis zijn aangetrouwde neef, welke de aanvoerder was van Walcheren, had ons deze prangende informatie verschaft en daar konden we ons voordeel mee doen. Helaas voor ons moest onze opkomende ‘ROUZER’-back Sebastièn noodgedwongen het veld verlaten door een blessure. Hij werd vervangen door Justin, op wie altijd gerekend kan worden, klasse Reijenga! Ook Walcheren werd af en toe gevaarlijk, maar toen stond daar Jaron Mol als een ervaren sluitpost in z’n doelmond. Hij was rustig bij het verdelen van het spel, katachtig bij een aantal reddingen en bescheiden bij het ontvangen van complimenten. Helaas ging het net voor rust toch mis. Gio die de hele eerste helft hard werkte, maakte een onhandige overtreding in het eigen strafschopgebied. De scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. De speler van Walcheren wist deze feilloos binnen te schieten.

Ruststand  0 – 1.

In de rust werd duidelijk dat we ons zelf wederom te kort deden. We beloonden onszelf niet voor het goede spel. Toen deed Ton het ‘onvermijdelijke’. Hij bracht Daan binnen de lijnen voor Dennis. Alle gezichten van de spelers uit Zeeland sloegen wit aan en kregen een heus dèja-vu moment. Daan had namelijk hoogstpersoonlijk Walcheren een 0-3 verliespartij bezorgd door een hattrick te scoren een jaar eerder. Daan net terug van een blessure was gebrand om de heren uit Vlissingen wederom weer pijn te doen. Pelikaan kwam ijzersterk uit de rust. Na een goede corner kwam de bal in de kluts voor de voeten van Gio, die zijn ongelukkige moment uit de eerste helft deed vergeten en de gelijkmaker erin schoot!

1 - 1

Onze buitenspelers waren in goeden doen tweede helft. Bora die vaak twee man bezig hield met zijn soms onnavolgbare acties en Daan die keer op keer zijn hielen liet zien. In de nieuwe Fifa 20 had Sierd wel geroepen dat hij op de brommer was. KOEKOEK! Rond de 60e minuut kwam de bal bij Bora die de bal strak in de verre hoek krulde. Klasse goal!

2 - 1!

Op dat moment werd de moegestreden Len gewisseld en werd Brandon in het veld gebracht (Ton heeft een kwartier besteed bij de wedstrijdbespreking aan het ophemelen van zijn arbeidsethos en strijdersmentaliteit). Hij bracht extra power in de wedstrijd en wist de fabuleus spelende Seth te ondersteunen. Seth heeft overigens bijna net zoveel kilometers in één wedstrijd afgelegd als dat een gemiddelde speler dat in drie wedstrijden doet. Chapeau!
    Pelikaan werd alleen maar sterker en had de wedstrijd meerdere keren al in het slot moeten gooien. Sibba vindt het tegenwoordig leuk om het spannend voor Ton te houden en wist een aantal opgelegde kansen om zeep te helpen. Gerda heeft hem vroeger duidelijk verteld dat het  ‘Viermaal Scheepsrecht’ is, want bij zijn vierde kans was de wedstrijd definitief beslist. Bora gunde de bal aan onze captain en die wist de beslissende treffer te maken.

3 – 1!

Euforie alom binnen de gelederen van pelikaan 3. Een dik verdiende overwinning, waar iedereen hard voor heeft gewerkt. Nu doortrekken deze lijn en ons revancheren van het echec van vorig jaar tegen Heerjansdam. Volgende week staat deze kraker namelijk op het programma.

Wissels:
    45e min Daan voor Dennis