• SV Charlois – Pelikaan 0-5 maar gestaakt

Nummer laatst tegen nummer twee. Op papier een makkelijke opgave maar dat is niet altijd het geval, onderschatting ligt op de loer. Maar niet in deze wedstrijd. Pelikaan schoot uit de startblokken, nog niet eerder meegemaakt dat het binnen 3 minuten 0-2 voor staat. Sterker nog, binnen 10 seconden stond het al 0-1. Ook dit nog nooit eerder gezien bij een wedstrijd van Pelikaan. Balverlies van SV Charlois direct na de aftrap bracht de bal bij Bora Ocak die door kon lopen naar het vijandelijke doel en daar met een venijnige schuiver in de hoek de keeper van SV Charlois passeerde: 0-1. De 0-2 viel binnen de 3 minuten uit een voorzet van rechts precies op het hoofd van Jesper Nossent die de bal bij de 2e paal terug kopte op de inlopende Sjoerd Opschoor die vrijstaand voor de keeper netjes afrondde. Wat een start! Het had nog slechter voor SV Charlois kunnen zijn toen na zeven minuten Jesper Nossent met een slim balletje Sjoerd Opschoor alleen voor de keeper zette maar zijn stiftje over de keeper heen ging net aan de verkeerde kant van de paal naast het doel. Nog binnen het kwartier een afstandsschot van Jesper Nossent dat net over ging. In minuut 22 een schitterende actie van Anwar Nzojibwami, hij zette een tegenstander op het verkeerde been en ging op volle snelheid richting het Charloise doel. Net voor het strafschopgebied, althans volgens de scheidsrechter, werd hij neergelegd waar menigeen dacht dat het binnen de lijnen van het strafschopgebied was. De vrije trap werd door Cees Groeneveld op de lat geschoten, de rebound werd door Bora Ocak ingeschoten maar door een reflex van de Charloise goalie ging de bal over de lat. De corner leverde niets op. Net voor rust toch de 0-3. Een scherp genomen corner van Jesper Nossent werd bijna op de doellijn net aangeraakt door Timo Nossent en verdween zodoende achter de kansloze doelman.

Na een nagenoeg perfecte eerste helft ging Pelikaan door waar het gebleven was, aanvallen en scoren. Zoals in de 53e minuut. Een uitstekende aanval aan de linkerkant waarbij Bora Ocak zijn tegenstander uitspeelt, een voorzet afgeeft die wederom door Sjoerd Opschoor werd gepromoveerd tot een doelpunt: 0-4. Amper vijf minuten later de volgende goal al was het deze keer niet uit een vloeiende aanval. Eén van de verdedigers van SV Charlois kreeg op de rand van zijn eigen strafschopgebied de bal niet onder controle en de druk zettende Anwar Nzojibwami ontfutselde hem de bal en met een prachtige lob gaf hij de keeper het nakijken, dus 0-5. Ondanks dat er nog ruim een half uur gespeeld moest worden vielen er geen doelpunten meer. En de belangrijkste reden was dat de scheidsrechter geheel onverwachts in de 79e minuut de wedstrijd staakte. Een klein opstootje tussen Jeffrey Nossent en een Charlois-speler was de aanleiding hiervan. Beide spelers stonden oog-in-oog met elkaar maar er gebeurde niets, totdat de scheidsrechter er zich mee bemoeide en beide spelers uit elkaar haalde. De Charlois-speler liet in woord en gebaar blijken dat hij dat niet op die manier accepteerde en belaagde de scheidsrechter. Die voelde zich bedreigd en staakte de wedstrijd. Een abrupt einde van een wedstrijd die dat niet verdiende. Pelikaan speelde een meer dan uitstekende wedstrijd, gaf geen enkele uitgespeelde kans weg, maar ook de complimenten voor SV Charlois dat zich in bleef zetten om niet tegen een monsternederlaag aan te lopen.

Wat er nu gaat gebeuren is afwachten wat de KNVB gaat beslissen. Blijft de stand staan of moet Pelikaan nogmaals de reis naar Rotterdam ondergaan om de resterende minuten uit te spelen. Misschien laat de KNVB de beslissing afhangen of deze wedstrijd nog van belang kan zijn voor de eerste periodetitel. Mocht kandidaat nummer één DCV de inhaalwedstrijd tegen Sparta niet verliezen, zijn zij de periodekampioen. Bij een nederlaag kan de uitslag van SV Charlois – Pelikaan nog van belang zijn. We komen dan in een gekke situatie dat de 2e periode al (lang) bezig is voordat de kampioen van de 1e periode bekend zal worden.

Trainer Björn Vlasblom liet deze 16 spelers op het wedstrijdformulieren zetten: Sjoerd de Groot, Jordy van Deelen (61, Jordy Leijten), Yorik van Deelen, Roy Weber (73, Jeffrey Nossent), Vince van Nes, Cees Groeneveld, Timo Nossent (73, Sybren Bakker), Jesper Nossent (61, Deveney Veld), Bora Ocak (73, Chugwengelo Koeiman), Sjoerd Opschoor en Anwar Nzojibwami