• Strijdlustige wedstrijd Papendrecht 2 - Pelikaan 2

Na de 7-1 overwinning van vorige week op GRC'14 en een trainingsweek waarin weer hard is getraind - en door een groot aantal spelers een overwinning werd geboekt op de o23 van Grootte Lindt - stond de uitwedstrijd tegen Papendrecht op het programma. Papendrecht heeft net als Pelikaan 4 punten uit 3 en een goed resultaat is dan ook belangrijk om de weg omhoog te vervolgen.

Na het vroege verzamelen en een goede warming-up stonden de volgende namen stipt om 12 uur klaar om op het hoofdveld van Sportpark Slobbengors de strijd aan te gaan.

Op doel: Ryan Groot

In de verdediging: Erwin van Wolferen, Karsten Grob©, Juani Nieuwenhout & Jesse Hooijmeijer

Op het middenveld: Martijn Daane, Tom Andeweg & Jeroen Daane

In de aanval: Rowan de Maa, Fatih Ocak & Wello Koeiman

Op de bank namen plaats: Sander ten Hove, Brandon de Wit, Carsten Bakker, Daan Idsinga en Jens van Baaren

De wedstrijd begon moeizaam en het werd al snel duidelijk dat het een felle wedstrijd werd. Pelikaan kreeg aan het begin een halve kans uit een steekbal, maar had ook veel moeite met de snelle buitenspelers van Papendrecht. Het was echter een corner in de 8ste minuut waardoor Pelikaan op achterstand kwam. De bal werd na een kopbal van Papendrecht nog tegen gehouden, maar niet weg gewerkt. Een speler van Papendrecht was hierop alert en schoot de bal hoog in het net. Na deze vroege achterstand veranderde het spelbeeld weinig. De trainers besloten daarom als een soort symbool om alle wisselspelers warm te laten lopen in de hoop dat dit de Peli's op het veld wakker zou schudden. Of het hierdoor kwam is de vraag, maar een paar minuten later was daar een vrije trap vanaf rechts die Jeroen Daane voorgaf op Fatih Ocak. Zijn kopbal ging door de benen van de keeper en de 1-1 stand kwam hierdoor in de 30ste minuut op het 'niet werkende' scorebord.

Na deze bevrijdende gelijkmaker kwam Pelikaan iets beter in de wedstrijd, maar het bleef over en weer een moeizame strijd. In de 41ste minuut kwam de 1-2 van de schoen van Wello Koeiman. Een voorzet vanaf rechts werd terug gekopt en Wello schoot met links tegen een been van een verdediger aan, waarna de bal met een boogje het doel in ging omdat de keeper al in de hoek lag. Lekker zo'n goal net voor rust. Tenminste dat zou je denken, want er was een blessuretijd van meer dan 6 minuten. Er gebeurde echter niet veel meer.

Na rust bleef het spelbeeld ongewijzigd. Papendrecht probeerde het langs de zijlijn met hun snelle spelers en Pelikaan probeerde het voetballend op te lossen. Het bleef echter bij proberen en de bal was vooral op het middenveld te vinden. In de 52ste minuut was daar echter de middenvelder van Papendrecht die vanaf de zijkant 3 man vrij simpel voorbij dribbelde en hem terug legde op de penaltystip. De 2-2 was een zware domper voor Pelikaan. Jens van Baaren werd er in gebracht voor Rowan de Maa voor een aanvallende impuls. Papendrecht probeerde in het resterende deel van de wedstrijd via  fysiek voetbal een goed resultaat neer te zetten. Dit leidde tot verschillende gele kaarten voor beide teams.

In de 71ste minuut werden Wello Koeiman en Tom Andeweg gewisseld voor Carsten Bakker en Daan Idsinga. Twee minuten later was er een duel dat werd gewonnen van de linksback van Papendrecht waarna de bal goed werd terug gelegd op Fatih Ocak. Hij schoot met links de bevrijdende 2-3 binnen van randje 16. Nog geen vijf minuten werd de 2-4 al gemaakt door Jeroen Daane. Nadat hij eerder al dichtbij was met een kopbal en een geblokt schot, kon hij nu de keeper laten vissen.

In de 79ste minuut werden Erwin van Wolferen en Fatih Ocak gewisseld voor Brandon de Wit en Sander ten Hove om de wedstrijd op slot te gooien. Pelikaan speelde de wedstrijd rustig uit en kwam via een versnelling van Daan Idsinga die hem vervolgens strak voorgaf op Jens van Baaren nog op de 2-5. Dit was tevens de eindstand van een lastige wedstrijd die onder andere door een goede strijdlust werd gewonnen. We zijn gestegen naar de 4de (gedeeld 3de) plek.

Volgende week staat de bekerwedstrijd tegen 3de klasser Halsteren 2 op het programma om 12:30 uur thuis op het Pelidome. Hopelijk kunnen we dan weer rekenen op uw support.

Uw reporter