• Stijgt P2 naar de gedeelde 3e plek of verliezen zij de aansluiting aan de top?

In de eerste competitiewedstrijd van 2020 nam P2 het op tegen het tweede elftal van Oranje Wit, de enige tegenstander uit de competitie waar nog niet tegen gespeeld was dit seizoen. Een belangrijke wedstrijd voor beide teams, want voorafgaand aan de wedstrijd had Oranje Wit een voorsprong van drie punten op de Peli’s.

P2 startte de wedstrijd met de volgende elf namen: Martin, Koen, Timo S. (Mo), Sander, Vince, Damion, Sjoerd, Bram, Timo N., Bora en Dylan. Op de bank zaten Robert Jan, Karsten, Daan en Roy. Koen en Bora mochten voor het eerst dit jaar in de basis beginnen.

Na voorafgaand een minuut stilte te hebben gehouden, klonk het eerste fluitsignaal. Niet veel later volgde het eerste doelpunt van de wedstrijd al. Koen gaf een lange bal op Bram, die Timo N. de diepte instuurde. Timo N. nam de bal goed mee en legde de bal vanaf de zijkant panklaar voor Dylan die zo in de 4e minuut de Peli’s op de 1-0 voorsprong kon zetten. Een goed begin voor de Peli’s dus! Deze voorsprong hield Pelikaan vast tot de 35e minuut. Na een rush van de linksback van Oranje Wit, kreeg de spits de bal in de zestien aangespeeld en plaatste de bal in de verre bovenhoek, 1-1. Niet veel later kwam Pelikaan weer op voorsprong. In de 38e minuut mocht Damion aantekenen voor de 2-1. Na een corner bleef de bal hangen in de zestien en uit de kluts kreeg hij de bal voor zijn voeten en rondde dit met een fraaie volley goed af. Dit zou niet de laatste goal voor de rust zijn. De voorsprong voor Pelikaan werd namelijk nog uitgebreid door Sjoerd. Na een goede bal van Dylan kon hij de bal aannemen en onverwachts in de korte hoek plaatsen.

In de tweede helft bleven beide teams lange tijd zonder goals. Achterin werd het goed dicht gehouden door Pelikaan en voorin konden de kansen bij beide teams niet worden afgemaakt. In de 67e minuut bracht Pelikaan de snelle Daan in voor Dylan om de ruimtes te gaan proberen te benutten voorin. De volgende wissel was de rentree van Roy, normaal speler van P1, die na maandenlang herstel weer zijn eerste minuten mocht gaan maken in een officiële wedstrijd. Bram moest het veld hierdoor verlaten. In de 74e minuut was het Oranje Wit dat een aansluitingstreffer maakte. Een diepe bal vanaf rechts belandde bij hun spits. Martin probeerde de treffer te voorkomen, maar was te laat met uitkomen en hierdoor kon de spits van Oranje Wit de bal gemakkelijk in de goal schieten. Het werd dus nog spannend in de slotminuten. Nadat beide teams nog een paar kansen misten, scoorde Timo N. in de 87e minuut de verlossende 4-2. Dit was, net als de eerste goal, een mooie aanval die vanaf achteruit werd opgezet. Martin gaf een lange bal op rechtsback Koen, die bal goed meenam, het duel na goed doorzetten won en vervolgens de bal aan Sjoerd gaf. Sjoerd gaf de bal op zijn beurt weer aan Timo N. die goed opendraaide en de bal direct netjes in de verre hoek plaatste.

P2 is dus goed uit de startblokken gekomen na de winterstop en heeft als team een zeer goede wedstrijd gespeeld! Een terechte overwinning, waardoor de derde plek nu gedeeld wordt met Oranje Wit en Kloetinge.