• Sportcomplex Pelikaan verboden terrein

  In de achterliggende dagen hebben we als Pelikaan te maken gekregen met vergaande maatregelen om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Helaas hebben we moeten constateren dat, hoewel het complex gesloten is, er zich iedere dag veel jongelui onrechtmatig toegang verschaffen tot ons complex en onze velden. Los van het feit dat het momenteel niet is toegestaan zich op het complex te bevinden en men dus strafbaar is, kunnen bepaalde jongeren het niet laten gebruik te maken van onze eigendommen, deze te slopen en ook nog eens overal rommel neer te gooien. We vinden dat uiteraard buitengewoon kwalijk en willen iedereen oproepen zich te houden aan de sluiting van ons complex. 

  Vandaag ontvingen wij bovendien van de gemeente Zwijndrecht een bericht hierover. Een enkel citaat hieruit:

  Afgelopen dagen zijn jullie geïnformeerd over sluiting van de gemeentelijke accommodaties in verband met de Corona-maatregelen. 

  Hier komen begripvolle reacties op terug, waarvoor we iedereen willen bedanken.

  Maar doordat de scholen inmiddels ook gesloten zijn, zien we helaas dat er op een aantal sportcomplexen toch (legaal of illegaal) gesport wordt. Omdat alle sportclubs tot en met 6 april gesloten dienen te blijven, wordt een straf geriskeerd als men zich niet aan die maatregel houdt. Bij een herhaaldelijke overtreding kan een boete zelfs oplopen tot € 5.000,- per overtreding.

  Minister-president Rutte zei afgelopen maandagavond: "ik reken op u" en dat geldt zeker ook voor het naleven van de richtlijnen.

  Dus geen gebruik van de sportvelden!

  Op ons complex bevinden zich camera's. Bij aanhoudend illegaal gebruik van ons complex zullen we genoodzaakt zijn gebruik te maken van deze beelden en deze aan de toezichthoudende instanties verstrekken.

  Wij rekenen op jullie!

   

  Het bestuur