• Buitengewoon geslaagde afsluiting jeugdseizoen bij Z.v.v Pelikaan!

Zaterdag 10 juli 2021 is bij Z.v.v. Pelikaan dit vanwege corona praktisch wedstrijdloos seizoen op een mooie manier afgesloten. De organisatie van deze dag lag, na de goede ervaringen van vorig jaar, op nieuw in handen van Panna Knock Out. Vrijdagmiddag werd op het A-veld alvast een compleet voetbalpark met 10 onderdelen opgebouwd, bestaande uit o.a. een heuse Pannakooi, voetbaldart XL, Headis, Smartgoals, Precision Wall, voetbalbowling en enkele snelheidsmeters. Zo kon op zaterdag het feest snel van start. Het was een heerlijk voetbalweertje en vanaf 9:00u stroomde het Pelidome langzaam vol met de pupillen, die ook heel veel vriendjes en vriendinnetjes mee hadden genomen. Klokslag 10:00u werd deze prachtige voetbaldag geopend met een hele gave voetbalshow door Anass el Jackson en Sharif el Jackson, twee topstraatvoetballers en pannakampioenen. Na de aftrap werden diverse spelers en trainers uitgenodigd in de ring en getrakteerd op een echte panna. Ook onze nieuwe hoofdtrainer Björn Vlasblom nam de uitdaging aan, maar moest toch ook het onderspit delven. Good old trainer Marcel van der Eijnden hield het een hele tijd vol, maar moest uiteindelijk toch ook capituleren.

Na deze opwarmronde werden alle spelers in groepen verdeeld en met hun begeleiders langs de verschillende onderdelen gestuurd. Iedereen kon op zijn of haar manier zich meten met hun leeftijdsgenoten en er werd onderlinge gestreden voor elke (honderdste van een) seconde en elk punt.  Na een aantal ronden kregen alle kinderen wat te drinken en een bakje fruit, waarna een tweede ronde met oefeningen volgde. Moe maar voldaan was het om 12:30u tijd voor patat met een snack.

Ondertussen druppelden ook de oudere jeugdspelers al langzaam binnen die na registratie plaats konden nemen op de tribune. Eenmaal allemaal binnen was het tijd voor de prijsuitreiking van de Grote Club Actie van afgelopen seizoen. Door corona lukte het dit voorjaar niet om dit met een grote groep te organiseren, maar nu kon dit alsnog. Ook de senioren die een prijs in de wacht gesleept hadden, waren uitgenodigd. De eerste prijs ging hier naar het veteranenteam, dat dagelijks met Pelikaan 4 van stuivertje wisselde tijdens de verkoopfase. Uiteindelijk wisten de veteranen vlak voor de finish nog een paar extra lootjes te verkopen, waardoor ze op de 1e plek eindigden. Pelikaan 4 werd daarmee tweede en Pelikaan 7 bemachtigde een mooie 3e plek. Bij de jeugd was het Daan de Rijcke die het nieuwe Fifa 2021 in de wacht wist te slepen door persoonlijk de meeste lootjes te verkopen. Roy Ham bemachtigde een mooie Bol.com bon, door dat bij de senioren te doen. Ook kregen alle jeugdleden, die geld hadden verdiend met hun verkoop, hun verdiensten uitgereikt.

Vervolgens startte het middagprogramma opnieuw met een leuke voetbalshow van Anass en Sharif, waarna uiteraard weer diverse spelers uitgedaagd werden de ring in te stappen. Iedereen werd uiteindelijk gepanneerd, ook onze startende trainer Jeroen Visser. De spelers konden vervolgens zelf groepjes samenstellen, waarna ze langs de verschillende onderdelen gingen. Overal werd er fanatiek gestreden om vooral de beste, de snelste, de handigste of de meest technische speler van het groepje te worden. Uiteraard was het tussendoor weer tijd voor fruit en drinken en rond 15:30u werd ook met deze groep afgesloten met patat en snacks.

Iedere speler ontving bij vertrek nog een bidon en zo kwam er op een mooie manier een eind aan opnieuw een bijzonder seizoen. De komende weken is het zomerstop en hopelijk kunnen we na de zomer beginnen aan een mooi, nieuw voetbalseizoen zonder de beperkingen die corona met zich mee bracht dit jaar.

We bedanken Panna Knock Out voor deze mooie dag en uitstekende organisatie. Daarnaast een heel hartelijk en welgemeend bedankje aan ALLE fantastische vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt!

Het bestuur wenst iedereen een gezonde, sportieve en mooie zomer toe!