• Ruime zege voor Pelikaan 2

Afgelopen zaterdag stond voor Pelikaan 2 een wedstrijd tegen Wieldrecht op het programma. Gelukkig scheen in Dordrecht de zon en was het lekker voetbalweer. Dit in tegenstelling tot vorige week dinsdag, toen Pelikaan in de regen en kou een oefenwedstrijd tegen Excelsior ’20 speelde. De vooruitzichten voor de wedstrijd waren dus goed.

In de bespreking werden er voor sommigen wat pijnlijke vergelijkingen gemaakt. De trainer besloot om een aantal spelers te vergelijken met Ajacieden. Hierdoor werd Pelikaan 2 op scherp gezet, dit leidde tot een goed begin van de wedstrijd. Nathan Silié schoot, vanuit een corner, in de 2e minuut de bal in één keer over de keeper, tussen de palen, net onder de lat, in het doel. 0-1. Negen minuten later werd er gefloten voor gevaarlijk spel aan de kant van Wieldrecht. Dylan de Boer eiste de bal op en krulde ‘m vanaf 35 meter binnenkant paal erin. 0-2.

Vanwege goed spel van Pelikaan had Wieldrecht nog geen echte kansen gecreëerd. Pelikaan speelde eventjes met tien man, dit vanwege last bij Thomas den Boer. Hij moest buiten het veld zijn tape eraf halen omdat dit te strak zat. Martin van Yren hield goed de bal vast toen dit gebeurde zodat Thomas snel kon worden geholpen en weer het veld in kon.

Tot nu toe moest Pelikaan het hebben van dode spelmomenten, wat ook blijkt bij de 0-3. Want ook dit doelpunt viel uit een corner. De bal kwam ver bij de tweede paal terecht en daar stond Karsten die goed het overzicht hield. Hierdoor kon de bal naar Jeffrey worden gespeeld, die vervolgens de 0-3 binnen kopte.

Pelikaan overheerste in balbezit waardoor Wieldrecht nog niet gevaarlijk was geweest. Achterin werd de rust bewaard en de bal werd goed rond gespeeld. Vince van Nes zag de ruimte en versnelde van linksachter naar linksvoor en gaf de de bal laag voor op Dylan de Boer. Hij draaide goed weg van zijn tegenstander en schoot beheerst zijn tweede goal binnen.

Thomas den Boer had toch teveel last en werd vlak voor rust gewisseld voor Robert Jan Lanser. De scheidsrechter floot en P2 kon gaan rusten met een 0-4 voorsprong.

In de tweede helft kreeg Wieldrecht iets meer vertrouwen en zette Pelikaan meer onder druk. Dit resulteerde in enkele aanvallen voor de thuisploeg, maar nog geen echte gevaarlijke kansen. Dat veranderde in de 54e minuut; de bal werd tussen de verdediging heen gespeeld en zo kwam de spits van Wieldrecht oog in oog met Martin. Door een goede redding bleef de stand op 0-4 staan.

Pelikaan speelde minder goed dan in de eerste helft, waardoor Wieldrecht ook meer kansen kreeg dan in het begin van de wedstrijd. Na nog wat enkele kansen heen en weer was het in de 78e minuut raak. Na een afvallende bal uit een corner kon Robert Jan Lanser vanaf randje 16 hard in de rechter bovenhoek binnenschieten. 0-5.

Na een te korte breedte bal kon Wieldrecht de bal onderscheppen en snel counteren. Pelikaan stapte te laat in waardoor de linksbuiten de bal over de keeper heen kon schieten. 1-5. Helaas tegen het einde van de wedstrijd aan nog een tegendoelpunt, waardoor Pelikaan niet de nul heeft kunnen houden. Ondanks dat heeft Pelikaan een goed resultaat geleverd en kan tevreden terugkijken op de wedstrijd.

De opstelling was als volgt: Martin van Yren, Thomas den Boer (Robert Jan Lanser ‘42), Stephan van der Kolk, Karsten Grob, Vince van Nes, Jeffrey Nossent (Samuël Dijkshoorn ‘64), Nathan Silé, Menno Buckers, Jelle Dekker (Bram Kok ‘75), Dylan de Boer (Gio Look ‘58), Remco Aarts.