• Rafael van Efferen maakt overstap naar selectie van Spartaan’20

Rafael begon met trainen bij de ‘kabouters’ van Pelikaan toen hij 3,5 jaar oud was. Toen hij ook wedstrijden wilde voetballen werd Rafael met 4 jaar oud bij de JO7  ingedeeld. Achtereenvolgens doorliep hij in de onderbouw de JO8-1, JO9-1, JO10-1 en dit seizoen de JO11-1. Rafael speelde in een talentvol team die in de regio nagenoeg onverslaanbaar leek in de hoofdklasse. Wanneer spelers goed presteren wordt er aan ze getrokken bleek een seizoen eerder al toen zijn vriend Troy uit het team vertrok naar NAC. Ook voor de overige talenten komen de scouts met regelmaat kijken.

Rafael bleek in de jaren één van de smaakmakers van het team en viel al op bij Feyenoord en Sparta waar hij stages liep, temeer Rafael structureel een leeftijdsjaar hoger voetbalt dan zijn leeftijdsgenoten. Rafael krijgt nu de kans om in de selectie bij Spartaan’20 te voetballen en op een hoger niveau te acteren. Na een stage waren de trainers er snel over uit dat hij een versterking was voor het te formeren team daar en mag hij de uitdaging aangaan. Natuurlijk willen we talent behouden voor Pelikaan maar Rafael wilde zich graag ontwikkelen op een hoger niveau en leren van ervaren trainers, daarom heeft hij gekozen voor de overstap.

Hij zal zijn huidige team gaan missen maar zal het ‘Pelidome’ op zaterdagen zeker blijven bezoeken om met zijn vrienden de club te steunen.

Rafael, je trainers en het jeugdbestuur wensen je veel succes en doe je best!