• Puntverlies voor Pelikaan 2

Zaterdag 14 december. Een dag die bij alle spelers van Pelikaan rood omcirkeld staat in de agenda. Vandaag was namelijk de wedstrijd die voor vele peli’s geldt als wedstrijd van het jaar. De derby van Zwijndrecht. De weersomstandigheden waren niet optimaal te noemen. Door de vele regendruppels die zijn neergevallen in de dagen naar de aanloop van de wedstrijd, werd er niet gespeeld op het slechte veld B van VVGZ, maar op het kunstgras veld een stukje verderop. Dit was gunstig voor onze spelers, omdat namelijk van te voren werd verwacht dat Pelikaan het spel mocht gaan maken. Hierbij zou VVGZ gegroepeerd inzakken en wachten op de kansen. Pelikaan begon de wedstrijd met de volgende elf spelers: Sjoerd, Timo S (Mo), Karsten, Stephan, Vince, Menno, Nathan, Timo N, Bram, Dylan en Dave. Op de bank begonnen Gio, Koen en Robert Jan.

De verwachting dat Pelikaan het spel mocht gaan maken klopte en als snel was daar de 1e kans. Na een goede combinatie over de rechterflank tussen Timo N en Mo, was het Mo die de bal teruglegde op de 16. Het schot van Bram miste helaas de nodige kracht en precisie. Niet veel later was het na een goede individuele actie van Dylan aan Dave om de score te openen, helaas ging zijn schot net voorlangs. Hierna kwam VVGZ iets meer in de wedstrijd en kwam Pelikaan niet tot echt uitgespelde aanvallen meer. Dit leidde zelfs tot de 1-0 van VVGZ. Na een verkeerde inspeelpas en het niet adequaat ingrijpen van de verdediging was het de goed spelende linksbuiten van VVGZ die mocht binnenschieten. Dit was dan ook de rust stand.

Een tweede helft waar Pelikaan vol goede moed aan begon. De taak voor iedereen was duidelijk: het balbezit omzetten in echte kansen. Na een vooral wat fel begin van Pelikaan, waarbij Nathan de eerste gele kaart pakte, was de toon gezet. Pelikaan wilde laten zien dat het hier niet kwam om te verliezen. Na een opstootje voor de dug-out van Pelikaan was het de linksback van VVGZ die de rode kaart te zien kreeg. Overduidelijk natrappen, iets wat niet thuis hoort op een voetbalveld. VVGZ moest verder met 10 man, helaas kon Pelikaan ook tegen de 10 spelers van VVGZ niet bepaald een vuist maken. Een paar minuten later was daar dan zelfs de 2-0 van VVGZ. Opnieuw geklungel achterin bij Pelikaan leidde tot een vrijwel identieke goal als de eerste. Wederom was het ook weer de linksbuiten van VVGZ. Waarna ook Nathan met rood het veld werd afgestuurd door zijn 2e gele kaart te pakken, was het weer 10 tegen 10. Pelikaan kon nog wel iets terugdoen na een benutte strafschop van Bram, maar helaas was dit niet genoeg. Met een laatste slotoffensief probeerde Pelikaan het nog wel maar tevergeefs. In de slotminuten was er nog wel een aanval van VVGZ dat via een afstandsschot de eindstand op 3-1 bepaalde.

De laatste competitiewedstrijd voor de winterstop kon dus niet winnend worden afgesloten. Een wedstrijd waarbij Pelikaan vooral zelf in de spiegel moet kijken en zichzelf moet afvragen welke beleving er hoort te zijn bij de zogenaamde ‘wedstrijd van het jaar’. De beleving en het spel dat nu vertoond werd, was onvoldoende voor de winst. Aankomende zaterdag zullen wij een bekerwedstrijd spelen om 12:00 tegen Drechtstreek. Hierna zullen we gaan genieten van de gezelligheid die komt kijken bij de Boutdag en hopen wij u weer te zien in 2020.

Namens geheel Pelikaan 2 wensen wij u alvast fijne dagen en een prettige jaarwisseling!