• Pelikaan zet monsterscore neer in Prinsenbeek

Op het zonovergoten en gezellige sportpark De Heikant in Prinsenbeek, van zondag tweedeklasser Beek Vooruit, werd alweer de laatste poulewedstrijd van de beker gespeeld. Alleen een overwinning en voldoende doelpunten zouden genoeg zijn voor het behalen van de volgende ronde van de beker.

Het werd al snel duidelijk dat Pelikaan de betere ploeg was en dat ook de gehele wedstrijd zou blijven. De tegenstander had moeite met de diepgang van de Peli’s en zette daar zelf weinig gevaar tegenover, wat ook de verdiensten van Pelikaan was. Met een aantal mooie doelpunten, debutanten, eerste doelpunten voor het eerste elftal en zelfs een hattrick werd de eindstand maar liefst 2-9 voor Pelikaan. De volgende ronde is hierdoor overtuigend bereikt.

0-1         Bora Ocak na een mooie aanval, op aangeven Deveney Veld

0-2         Jeffrey Nossent uit een slimme vrije trap van een meter of 20

0-3         Timo Nossent, na een mooie assist van Sjoerd Opschoor

0-4         Anwar uit een rebound

1-4

1-5         Timo Nossent, aangever Deveney Veld

1-6         Timo Nossent met zijn derde, op aangeven van Sjoerd Opschoor

1-7         Sjoerd Opschoor dit keer zelf, na een assist van Bora Ocak

1-8         Stephan Ooms, die met al zijn ervaring in het eerste elftal, zijn eerste officiële goal ooit maakt voor Pelikaan. Opnieuw op aangeven van Bora

2-8

2-9         Debutant Wello Koeiman die de keeper slim omspeelde, hierbij was Anwar aangever.

Naast doelpuntenmaker Wello Koeiman maakte ook Tom Andeweg (P2) zijn debuut voor de hoofdmacht van Pelikaan.

Volgende week trapt Pelikaan de competitie af tegen Strijen om 15:00 op het Pelidome.