• Pelikaan verovert de 3e positie op de ranglijst na winst op Kozakken Boys

Afgelopen zaterdagmiddag stond Kozakken Boys 2 - Pelikaan 2 om 15:00 uur op het programma. Na het gelijke spel van vorige week was het voor de Peli’s een belangrijke wedstrijd om weer 3 punten te pakken en zo de derde positie op de ranglijst terug te veroveren. Zodoende begonnen de volgende elf spelers in de basis: Martin van Yren, Timo(Mo) Scheurwater, Nathan Silië, Stephan van der Kolk, Vince van Nes, Damion Janssen, Menno Buckers, Timo Nossent, Jermain Bebrout, Dave Hensen en Bram Kok.

Vanaf het fluitsignaal was al snel duidelijk dat de Kozakken Boys op de counter en de lange bal speelden. Onze middenvelders kregen veel ruimte en er werd nauwelijks druk gezet door de tegenpartij. Toch werden er in de eerste helft weinig kansen gecreëerd door beide ploegen. Pelikaan was af en toe gevaarlijk met een afstandschot of een corner, maar de keeper van Kozakken Boys maakte een sterke indruk en wist deze pogingen te keren. De grootste kans in de eerste helft was voor Kozakken Boys die na een half uur spelen een penalty toegekend kregen. Het was een aanvaller van Kozakken Boys die de 16 in dribbelde en onderuit gelopen werd door een speler van Pelikaan, Penalty! De aanvoerder schoot deze penalty er gelukkig niet in door een goede redding van Martin van Yren die de bal nog net tegen de binnenkant van de paal kon tikken waardoor de bal voor het goal langs rolde en de bal door een speler van Pelikaan over de achterlijn kon worden getikt. Hierdoor gingen de ploegen met een gelijke stand de kleedkamer in voor de rust.

Na de rust waren de Peli’s niet van plan om weer met een gelijk spel naar huis te gaan en dit werd duidelijk in de 53e minuut. Dave Hensen probeerde het met een schot van afstand die op de lat eindigde en Jermain Bebrout kon de afvallende bal daarna gemakkelijk binnen schuiven, 0-1!

Niet veel later werd de stand weer gelijk doordat Stephan van der Kolk een sliding maakte over de bal waarna een aanvaller van Kozakken Boys de bal mee kon nemen richting het doel. Hij passeerde de uitgekomen Martin van Yren en kon de bal daarna gemakkelijk in het doel schieten, 1-1 (61e minuut).

De trainer vond toen dat het wel tijd was voor een aantal wissels dus maakten Dave Hensen en Nathan Silië plaats voor Dylan de Boer en Sander ten Hove in de 66e minuut. Vlak na deze wissels kwam er een corner voor Pelikaan aan de rechterkant. Bram Kok trapte de corner richting de eerste paal en Jermain Bebrout wist met zijn schouder de doelman te verschalken die op een kopbal richting de eerste paal had gerekend. De bal rolde daardoor via de schouder van Jermain Bebrout in de goal, 1-2!

Ondanks dat Pelikaan in de tweede helft ontzettend veel ruimte had aan de flanken bij de backs konden de Peli’s hier niet optimaal gebruik van maken om de score uit te breiden. Het bleef hierdoor ook spannend, want de 2-2 zou zomaar kunnen vallen uit een snelle counter van Kozakken Boys. Gelukkig gebeurde dit niet. In de 83e minuut werd Koen de Jong met vers bloed erin gebracht voor Timo Scheurwater die ook wat last bleek te hebben van een tackle in de eerste helft. De wedstrijd werd in de 87e minuut beslist door wederom een goal van Jermain Bebrout en het was een hele fraaie. Met een lob wist hij de keeper op het verkeerde been te zetten wat resulteerde in de einduitslag 1-3 en een hattrick voor Jermain Bebrout!

Niet veel later wist Jermain Bebrout opnieuw met een stiftje te scoren, maar deze goal werd helaas afgekeurd, omdat het buitenspel zou zijn.

Al met al een welverdiende overwinning en 3 hele belangrijke punten die mee naar huis konden worden genomen! Volgende week staat de wedstrijd tegen Papendrecht te wachten op het Pelidome om 12:30. Wij hopen u dan langs de lijn te zien!

Uw Reporter.