• Pelikaan ook volgend seizoen in de tweede klasse

  Het “lot” bracht Pelikaan voor de eerste na-competitiewedstrijd naar Nieuwegein tegen het plaatselijke Geinoord. Zij waren als een-na-laatste geëindigd in de 1e klasse C met 18 punten. Slechts 3 punten meer als de nummer laatst en liefst 16 punten minder dan de nummer twee-na-laatst, VVGZ. De wedstrijd werd gespeeld op kunstgras in een heerlijke atmosfeer met een prima weertje. De Peli-supporters waren in grote getale naar Nieuwegein gekomen, hadden fakkels meegenomen en het bekende Peli-spandoek hing er ook. Allemaal om het team te steunen richting eerste klas.
  Het eerste kwartier was het voornamelijk aftasten maar toch werd er door beide ploegen volop druk gezet op de beide verdedigingen. Pelikaan voetbalde zich daar telkens goed onderuit. Het was Geinoord die de eerste grote kans kreeg. Plots stond een aanvaller oog in oog met Pelikaan-keeper Jeroen de Veij, zijn schot werd geremd door de benen van de doelman en daardoor kon Jesse de Raad met een uiterste krachtinspanning de bal nog net voor de lijn wegwerken. Eén minuut later was het de beurt aan Pelikaan. Jelle Dekker en Mitchel Kroos sneden samen door de verdediging van Geinoord, Jelle Dekker zette voor maar het schot van Mitchel Kroos was niet krachtig genoeg om de keeper van Geinoord te passeren. Na een half uur spelen was daar ineens de 1-0 voor Geinoord. Een verre trap vanuit de verdediging van Geinoord viel achter de verdediging van Pelikaan en de geheel vrijstaande spits nam de bal op zijn achterhoofd en die ging met een boog over Pelikaan-keeper Jeroen de Veij heen het doel in. Een heel mooi doelpunt zij het wel met enig geluk. Maar er waren protesten van de Pelikaan-spelers dat het buitenspel zou zijn. Dat leek er ook op want de speler stond vogelvrij om de bal in te koppen. Zelfs aanhangers van Geinoord gaven aan dat het buitenspel was. Maar de scheidsrechter en zijn assistent hebben het niet gezien. Een tegenvaller voor Pelikaan. Maar zij lieten het koppie niet hangen. Een corner van Jesper Nossent werd keihard over gekopt door Erwin van Dis. Vlak voor rust een prima voorzet van Adilson Dias de Barros op Mitchel Kroos die vrijstaand precies in de handen van de keeper kopte. Tussendoor was er een afstandsschot van Geinoord wat door Jeroen de Veij uit zijn doel werd geranseld, een prima redding. Achteraf was dit de laatste poging van Geinoord in de rest van de wedstrijd. De rust ging in met deze 1-0.
  Waar de eerste helft nog enigszins gelijk opging was daar in de tweede helft geen sprake van. Het was één en al Pelikaan wat de klok sloeg. Natuurlijk moesten ze wel om die 1-0 weg te poetsen. Geinoord liep uit zichzelf al achteruit en dus werd het een spel van kat en muis. Met een regen van kansen voor Pelikaan. Het begon al vijf minuten na de rust. Een vrije trap van Jeffrey Nossent werd bij de tweede paal terug gekopt door Erwin van Dis op Mitchel Kroos die vervolgens op de lat kopte. Drie minuten later een geweldige actie van Adilson Dias de Barros die een paar man passeerde en voor de keeper aangekomen een ouderwetse punter gaf maar die werd door de keeper via de lat over het doel gewerkt. Na een kwartier een voorzet van weer Adilson de Barros op de ingevallen Ruben de Raad die over kopte. Een paar minuten later kwam Jordy van Buren na een prima actie alleen voor de keeper maar op miraculeuze wijze leverde dat geen doelpunt op. In de 70e minuut weer een goede loopactie van de steeds opkomende Adilson Dias de Barros, hier kreeg de tegenstander de hele wedstrijd geen vat op, zijn voorzet kwam terecht bij Jelle Dekker die deze poging niet goed inschatte. Een paar minuten later een lange bal van de Pelikaan-verdediging waar Mitchel Kroos en Ruben de Raad achteraan gingen, zij stoorden de Geinoord-verdedigers zodanig dat deze balverlies leden waardoor Ruben de Raad alleen voor de keeper kwam maar hij kwam net een paar centimeters tekort om gericht te schieten want nu ging de bal tegen de goed uitlopende keeper aan. In de 79e minuut het “hoogtepunt” in de reeks van kansen. Een scrimmage voor het vijandelijke doel leidde tot een spervuur aan schoten op doel op die telkens geblokt werden door verdedigers of keeper. Uiteindelijk had de keeper de bal klemvast. Pelikaan bleef het proberen maar de precisie ontbrak. Dan nog een vervelend incident op de helft van Pelikaan. Een verre bal van Geinoord was te hard voor een aanvaller en de bal liep richting zijlijn. Daar schermde Jesse de Raad de bal keurig af maar een Geinoord-speler probeerde de bal binnen te houden en liep tegen de massieve Jesse de Raad aan. Na een theatrale val en een hoop geschreeuw gaf de scheidsrechter op advies van de assistent-scheidsrechter een rode kaart aan Jesse de Raad wegens een vermeende elleboogstoot. Dit was zeer onterecht aangezien de schrijver van dit stukje er bovenop stond en niets heeft gezien van een elleboogstoot. De Geinoordse speler speelde daarna door alsof er niets aan de hand was zonder zichtbare blessure. Een prima acteerstukje maar wel een tegenstander een rode kaart aangesmeerd. Het lukte Pelikaan dus niet om er op z’n minst een verlenging uit te halen. De stand bleef 1-0.
  Pelikaan speelde een prima partij, kreeg veruit de meeste kansen, een gelukkig en onterecht goedgekeurd doelpunt tegen, een tegenstander die (in de tweede helft) weggespeeld werd en dat alles gaf aan dat Pelikaan ook de overwinning verdiende. Dat was ook zo maar het enige wat ontbrak was een doelpunt en dat na zoveel kansen. En dat is een kwaliteit die Pelikaan vandaag ontbeerde en ook in een aantal wedstrijden in de afgelopen competitie. Verklaarbaar gezien alle blessures van de afgelopen maanden.
  Maar Pelikaan heeft dit seizoen een uitstekend seizoen gespeeld. De eerste periodetitel behaald gevolgd door een mindere tweede en bijna ook de derde periode binnengehaald. Uiteindelijk een derde plaats in de competitie. En net zoals vorig seizoen in de eerste ronde uitgeschakeld. Even uithuilen en volgend seizoen er weer tegenaan om te proberen die zo gewenste stap naar de eerste klasse te kunnen maken.
  Dit was de laatste opstelling van dit seizoen van trainer Driss el Akchaoui: Jeroen de Veij, Thomas de Boer (60, Ruben de Raad), Jesse de Raad, Erwin van Dis (Nathan Silië), Jeffrey Nossent, Adilson Dias de Barros, Rowdy Nossent, Jelle Dekker, Mitchel Kroos en Jesper Nossent (73, Jermain Bebrout).