• Pelikaan JO13-1 wint van de koploper!

De JO13-1 acteert dit seizoen in de eerste klasse, waardoor we nog ‘gewoon’ competitievoetbal mogen spelen. Op zaterdag 4 december stond de wedstrijd tegen Groen-Wit JO13-1 op het programma. De koploper en tevens ongeslagen in beide fases dit voetbalseizoen. Het belooft een lastige wedstrijd te worden, maar de mannen van de 13-1 hebben dit seizoen al meerdere malen een hoog niveau aangetikt, dus er liggen zeker kansen.

Opstelling JO13-1

Aidan                Kris                     Wessel

Noel

Toine               Juul

Idan               Tim                Dylan          Leander

Adaghino

Wissels: Eden en Ahmed.

Pelikaan begon erg sterk aan de wedstijd en controleerde de wedstrijd met goed voetbal vanaf de keeper. Alleen kwam het nog niet tot grote kansen. Totdat Wessel rond de 13de minuut een grote kans miste door voor open doel naast te schieten. De verdediging van Pelikaan stond als een huis, waarbij er veelal één op één werd gespeeld tegenover de aanvallers van Groen-Wit. Vooral de manier van met lef spelen was bij Pelikaan noemenswaardig. Dat begon gelijk al bij de opbouw met Adaghino die zijn centrale verdedigers in durfde te spelen. Vervolgens werd er meerdere keren de vrije man op het middenveld gevonden en zo werden onze buitenspelers de diepte in gestuurd. De goed spelende Wessel zorgde met zijn werklust en snelheid voor chaos bij de tegenstander en zo creëerden we een paar kansjes. Halverwege de eerste helft stond toch een score van 0-1 op het scorebord. Door een mooie steekpass van de middenvelder van Groen-Wit op de diepgaande spits. De spits ronde keurig af. Na de goal waren er nog een paar kansen voor beide teams.

De scheids floot voor de rust en in de kleedkamer gaven de spelers aan dat ze goed voetbal speelden en dat ze het gevoel hadden dat zij zeker de bovenliggende partij waren. Dit werd ook door de trainer bevestigd. Het creëren van kansen en jezelf belonen is wat de boys van de JO13-1 hebben meegekregen voor in de tweede helft.

En dat gebeurde! Pelikaan begon gelijk stormachtig en zette de tegenstander goed onder druk. Groen-Wit kwam in de eerste fase van de tweede helft niet meer aan voetballen toe en kwam ook zelden over de middenlijn. Pelikaan was aan de bal erg sterk en kreeg  meerdere kansen via Kris, Wessel en Juul. In de 38ste min kwam daar, meer dan terecht, de goal voor Pelikaan. Uit een standaard situatie werd de bal door Dylan in de verre hoek geprikt, 1-1!

Enkele minuten later kon het zomaar 1-2 staan voor Groen-Wit als de spits van hen één op één komt te staan met Adaghino. Adaghino kwam snel zijn doel uit en bleef lang staan, waardoor hij de bal tegen kon houden. Na de 1-1 kreeg Pelikaan het zwaar. Groen-Wit werd wakker en kwam steeds meer tot aanvallen toe. Tim en de sterk spelende Dylan zorgden ervoor dat er geen aanvaller van Groen-Wit meer langs kwam. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen. Het kon op en neer gaan en beide teams kregen een aantal kleine kansen.

In de 56ste minuut voetbalde Pelikaan zich op het middenveld er goed uit en werd Noël de diepte in gestuurd. Zijn directe tegenstander pakte de bal van hem af, maar Noël zette gelijk weer druk op de bal, waardoor de verdediger van Groen-Wit de bal terugspeelde naar de keeper. De keeper rekende daar niet helemaal op en liet de bal gaan. De bal werd net over de lijn weggewerkt door een verdediger. Toch werd er hard gejuicht door de aanvallers van Pelikaan en de scheidsrechter floot ook direct, de 2-1!

In de overige 4 minuten kwam Pelikaan niet meer in de problemen en had het zelfs de mogelijkheid om de score uit te bouwen. Wessel kwam door aan de rechterkant en ging richting de achterlijn. Hij zette de bal voor op Kris, die zich vervolgens knap vrij draait, maar mikt de bal net naast het doel.

Dit was tevens ook de laatste actie van de wedstrijd, want de goed fluitende scheidsrechter floot voor het eindsignaal.

Bij vlagen erg goed gevoetbald én op de moeilijke momenten hard gewerkt. Een knappe prestatie vandaag tegen de koploper. Volgende week spelen wij (hopelijk) de laatste wedstrijd van dit jaar tegen VVR JO13-1.