• Pelikaan Jo13-1 vs Papendrecht Jo13-1

Op deze zaterdag 26 maart speelt Pelikaan uit bij Papendrecht voor een competitie wedstrijd. Pelikaan komt de kleedkamer binnen en maken zich klaar voor de wedstrijd, nadat de trainer een goed peptalk heeft gegeven lopen de spelers het veld op. Ze zien de tegenstanders al warm lopen en beginnen zelf ook met de warming up.

Als de wedstrijd begint zet Papendrecht gelijk harde druk, ze veroveren de bal en creëren gelijk een kans. Pelikaan pakt zich goed op en bouwt op via de keeper. Er gebeuren wat duels op het middenveld en pelikaan gaat de aanval in. Juul en Wessel hebben goede combinaties en Juul speelt Wessel de diepte in, Wessel probeert de bal schuin terug te leggen op iemand die de 16 in komt lopen maar er staat niemand. De wedstrijd was een tijdje bezig en de sfeer werd steeds minder. Beide teams werden steeds fysieker en we kregen door dat de scheids ook niet altijd goed floot.

Beide teams zijn gevaarlijk maar niemand krijgt de bal in het net. Rust stand 0-0.

Pelikaan gaat de 2de helft in en voelt dat er punten te halen valt. Ze zetten druk op Papendrecht en wedstrijd gaat gelijk op. Er worden veel kansen gemaakt maar de teams scoren maar niet. De wedstrijd duurt nog 20 minuten en je ziet dat beide teams graag willen winnen. Er wordt steeds meer getrapt en gebeukt. Idan werd op zijn enkel getrapt en word gewisseld. Even later komt Papendrecht met een goede aanval maar gelukkig staat Tim op de juiste positie om de aanval te stoppen. De bal gaat de lucht in en Twan en een speler van Papendrecht willen allebei de bal en de speler van Papendrecht trapt Twan recht in zijn buik, gelukkig kan Twan gewoon door. Er wordt een overtreding gemaakt rond de zijlijn en Pelikaan dacht dat er hun kant op werd gefloten omdat de scheids zo wees. De trainer van Pelikaan zegt tegen Wessel dat hij snel de bal moet pakken en Nikodem diep moet sturen. Wessel doet dat en de scheids fluit voor een gele kaart. Na een lange discussie geeft de scheids toe dat hij fout zit en trekt de gele kaart in. Het waren de laatste paar minuten en het was erg spannend, zo spannend dat de trainer onze lange centrale verdediger Dylan in de spits om voor Chaos te zorgen, en dat lukt. Er wordt rond getikt in het midden van het veld en Pelikaan zorgt voor een aanval op de rechter kant. Wessel schiet de bal en hij komt terug. Dylan doet iets met de bal waardoor hij bij onze echte spits Nikodem komt, hij schiet hem binnen en iedereen gaat los. Het publiek, de spelers en zelfs iedereen in de dugout. Het staat 0-1. Dylan gaat terug naar achter en Pelikaan gaat defensief spelen. Ze hoeven het nog maar even vol te houden en ze zouden hier 3 punten pakken. Het werd echt nog even spannend wanneer Papendrecht nog 2 kansen kreeg maar gelukkig heeft de verdediging van Pelikaan het nog net opgelost. De scheids fluit af en Pelikaan is blij, Papendrecht niet.

Het was een leuke pot met als eindstand 0-1.

Senna vd Eijnden