• Pelikaan JO13-1 tegen Groot-Ammers JO13-1

Zaterdag 11 september 2021

De eerste wedstrijd van de competitie, iedereen had er zin in want eindelijk gaat het weer beginnen.

Na de bespreking in de bestuurskamer waar de posities en de tactiek werd besproken, gingen we het veld op voor de warming up. Wel wat onder indruk van de tegenstander want er zaten wel wat grote jongens bij, maar gewoon lekker voetballen en dan komt het wel goed.

De wedstrijd begint, Groot-Ammers zet goed druk de eerste 5 minuten van de wedstrijd maar we houden de nul.  Na 8 minuten scoort Pelikaan 1-0 , dachten we want deze goal werd afgekeurd voor buitenspel.

Maar hierdoor kregen we de mood en gingen we door en in 13e minuut scoort Lorenzo de 1-0.  Maar Groot-Ammers gaf niet op en bleef het proberen en in de 19e minuut scoorde zij 1-1.  De rest van de eerste helft ging wat heen en weer maar er werd niet meer gescoord.

Na een motiverende peptalk van de trainers begint Pelikaan weer fris aan de tweede helft.  Meteen wordt er druk gezet en in de 2e minuut krijgen we een corner,  Eden neemt de corner en Nikodhem kop de bal, maar helaas net naast.  Pelikaan blijft druk zetten en in de 5e minuut heeft Juul een mooi schot op doel, meteen daarna een mooie aktie van Achmed naar Blom maar helaas deze mist ook net het doel.  Ook Nikodhem probeert het nog een keer maar ook deze wordt nog gemist.

Dan in de 14e minuut geeft Juul een mooie bal naar Wessel en die loopt door naar voren en geeft dan voor en Romano scoort de 2-1!!!

Snel daarna geeft Romano de bal aan Juul en zij schiet op het doel maar de keeper redt net. Maar Pelikaan blijft druk zetten en in de 15e minuut scoort Romano de 3-1. Vrij snel daarna legt ook Senna het bal in het net ,  4-1.

In de 22e minuut neemt Wessel de corner, er ontstaat wat gerommel in het 16 meter gebied en dan scoort uiteindelijk Nikodhem de 5-1.

Daarna heeft Pelikaan de wedstrijd mooi uitgespeeld.   Eindstand 5-1 en dat zorgde voor veel gejuich in de kleedkamer.  Pelikaan JO13-1 staat nu 2e op de ranglijst, VVAC staat boven ons op doelsaldo. VVAC is de tegenstander van volgende week dus dat wordt spannend.

Binck