• Pelikaan behoudt ongeslagen status

  Na de 1-1 uitslag tegen Spirit uit Ouderkerk aan de IJssel blijft Pelikaan dan wel ongeslagen maar loopt het wel meer achterstand op ten opzichte van de koploper DCV wat tot nu toe alle wedstrijden heeft gewonnen. Pelikaan speelde drie keer gelijk en dat betekent een achterstand van zes punten. Niet dat Pelikaan voor de competitie dacht om kampioen te worden, juist helemaal niet omdat de gedachte was dat dit een hele zware competitie zou worden, wat natuurlijk nog altijd kan. Maar tot nu toe presteren de blauwzwarten prima en is het eigenlijk een compliment naar het team inclusief staf dat men naar boven kijkt in plaats van naar de onderste regionen. Er is nog altijd een kans(je) op de eerste periodetitel maar met de eerder genoemde achterstand van zes punten met nog twee wedstrijden te gaan en een minder doelsaldo wordt de opdracht erg lastig.

  Daarom was een driepunter tegen Spirit wel lekker geweest want met een achterstand van vier punten op koploper DCV die volgende week naar het Pelidome komt, zouden de kansen aanmerkelijk groter zijn geweest. Maar goed, een gelijkspel tegen een lastige ploeg zoals Spirit, is natuurlijk niet slecht, er zullen niet veel ploegen zijn die daar gaan winnen. Het gelijke spel was wel een terechte uitslag vond men aan beide zijden. Pelikaan had het eerste half uur alles redelijk voor elkaar. In de 22e minuut een vrije trap van ongeveer 20 meter van het vijandelijke doel werd hard en laag ingeschoten door Bora Ocak maar uit de hoek geranseld door de Spirit-keeper. Een paar minuten later een langlopende en prima aanval van Pelikaan, als laatste werd Yorik van Deelen bereikt die vanaf de rand van het strafschopgebied over het doel schoot. Volkomen onverwacht werd het in de 35e minuut 1-0 voor de thuisploeg. Spirit was nog niet gevaarlijk geweest, nog geen kans gehad en toch op voorsprong. Het doelpunt was ook geen kans, vanaf de zijkant kwam er een voorzet van Tim van der Zee die over goalie Dennis Sleiffer heen zo het doel inzeilde. Op dat moment onverdiend maar wel realiteit. Pelikaan was een beetje van slag want vlak na die treffer kreeg de tegenstander een enorme kans toen een vrijstaande speler in de “zestien” hard over schoot. Net voor rust kreeg Spirit een vrije trap te nemen die op de lat uiteen spatte. Het bleef bij 1-0 als ruststand.

  Spirit dacht na de rust de beslissing te forceren want zij schoten uit de startblokken. Eén minuut na rust een schot van dichtbij op Pelikaan-keeper Dennis Sleiffer die de bal met moeite met zijn voeten tegenhield. Vijf minuten later een daverend schot wat weer op de lat terechtkwam. Maar even zo plotseling als de 1-0 viel ook de 1-1. Een vrije trap aan de linkerkant van het strafschopgebied werd genomen door de net ingevallen Jesper Nossent. Op de training heeft iedereen te horen gekregen als je een vrije trap neemt richt deze dan in ieder geval tussen de palen want als niemand de bal raakt kan het leder zo tegen het netje aan komen. En zo geschiedde het. Jesper Nossent had het advies goed onthouden want de bal ging op doel, tussen verschillende spelers door en ook de keeper stak geen hand uit en dus 1-1. Pelikaan wilde erop en erover maar ook Spirit ging voor de overwinning. Deze fase van de wedstrijd zou het meest spannend worden. Eerst kreeg Spirit een kans toen de bal bij de “zestien” van Pelikaan wat heen en weer ging en er opeens een speler van Spirit een vrije kopkans kreeg alleen voor keeper Dennis Sleiffer maar de bal was een prooi voor de keeper. Net in blessuretijd een prachtige actie van de ingevallen Emerson Antonia. Hij passeerde eerst één speler buiten de “zestien”, toen één in de “zestien” en wilde de bal in de verre hoek krullen maar jammer genoeg verdween de bal over het doel. Even later de triple wat betreft het latje schieten. Spirit presteerde het om voor de derde keer op de lat te schieten, deze keer ging de bal via de later over. Maar de ultieme kans voor Spirit kwam in de allerlaatste minuut. Pelikaan-keeper Dennis Sleiffer verkeek zich op een mislukte voorzet dan wel schot, de bal ging richting cornervlag en hij wilde de bal onderscheppen door er achteraan te gaan en liep in zijn enthousiasme een Spirit-speler van de sokken net in het strafschopgebied. De scheidsrechter nam de enige juiste beslissing door een penalty aan Spirit te geven. Maar wellicht de druk om in de allerlaatste minuut bij een gelijke stand de strafschop te nemen was teveel. Natuurlijk was er de redding van Dennis Sleiffer die zijn “verkeerde inschatting” op deze manier helemaal goed maakte maar om heel eerlijk te zijn, een goed genomen penalty is voor elke keeper onhoudbaar. Pelikaan had dus wel wat geluk op het eind van de wedstrijd maar nogmaals, het gelijke spel was wel terecht ondanks de penalty en de ballen op de lat.

  Deze 15 spelers zorgden voor het twaalfde punt in deze competitie:

  Dennis Sleiffer, Stephan Ooms, Yorik van Deelen, Jeffrey Nossent, Vince van Nes (64, Roy Weber), Cees Groeneveld (64, Jesper Nossent), Deveney Veld (46, Sybren Bakker), Timo Nossent, Bora Ocak, Anwar Nzojibwami (69, Emerson Antonia) en Sjoerd Opschoor.

 • Meer foto's van de wedstrijd Spirit 1 - Pelikaan 1? 

   

  Klik hier

  Met dank aan VV Spirit!