• Pelikaan 3 pakt broodnodige punten

  Zaterdag 5 november. Heerlijk voetbalweer. Volle oorlogssterkte. Uitverkocht Pelidome. Tijd voor de ommekeer!
  Op deze mooie zaterdagmiddag ontvingen de mannen van Pelikaan 3 de heren van MZC ’11 uit Zierikzee. Pelikaan die uit de laatste vier wedstrijd een schamel puntje had weten te scoren, hunkerden naar een overwinning. MZC was ijzersterk begonnen aan de competitie en was inmiddels een stabiele middenmotor. Kortom, dit had alle ingrediënten om een heerlijke voetbalpot te worden.
  Na een ijzersterke trainingsweek kwam Pelikaan met een goed gevoel naar de club. Nu de boetepot wordt bijgehouden is ineens iedereen op tijd en heeft BIJNA iedereen zijn presentatiepak aan. Sponsor Ocak heeft de instelling elke week een donatie aan de pot te schenken wegens gebrek aan de juiste kledij.
  En dan nu waar het allemaal om draaide: DE WEDSTRIJD
  Ton en Ron stuurden de volgende elf het veld in:
  Na twee weken afwezigheid stond routinier Rik Pomp weer onder de lat.
  Denley – Sander - Peter – Brandon , vormden gezamenlijk de defensie.
  Len – Edwin – Stan , moesten invulling geven aan het middenveld.
  Sebas – Fatih – Hameete, waren het aanvalstrio.
  Een stevig gevulde bank zorgde ervoor dat iedereen zich kapot kon lopen.
  Bank: Luuk – Leon – Tom – Daan
  Afwezig was Jeroen Vat, die ongelukkig in aanraking was gekomen met een klasgenoot tijdens het gymen.

  Na het eerste fluitsignaal bleek al snel dat MZC een goed voetballende ploeg was. Ze lieten de bal veel het werk doen en zorgden ervoor dat Pelikaan goed in de organisatie moest staan. De twee spitsen hadden gevoel voor de juiste loopacties maken en creërden daarmee een aantal keer een gevaarlijke situatie. Meestal was Pomp alert en kon die de aanval in de kiem smoren. Toch was MZC het eerste kwartier de gevaarlijkste ploeg en braken ze een aantal keer vanuit de omschakeling razendsnel uit. Ondanks dat het centrale duo een ijzersterke pot speelde ontsnapten deze spitsen af en toe aan de aandacht. Pelikaan werd het eerste kwartier gewaarschuwd.
  Toch liet Pelikaan zien dat zij ook prima kunnen voetballen. Af en toe werd er goed positiespel laten zien en werd er met geduld gespeeld. Hameete die balvast was en dreigde met een paar goede acties. Helaas ontbrak het soms aan de voorzet of de scherpte voor de goal. Sebas kwam na zo’n goede actie van Hameete in scoringspositie, maar kon met zijn kopbal niet voor gevaar stichten. Ook Stan die de kans kreeg op zijn geliefde ’10’ positie, was gevaarlijk met steekballen en lopende acties. Toch werd de keeper van MZC niet echt getest. MZC was meer met de wedstrijd bezig en won de meeste duels. Pelikaan liet zich aftroeven en incasseerden een aantal overtredingen. Stan werd in een fors duel uit de wedstrijd getrapt en kon meteen gewisseld worden. Zonde, want hij was hongerig om wat te laten zien.
  20e min Stan UIT
  Daan IN
  Gelukkig kwam er iemand in die net zo veel vuur als Stan bracht. Daan die graag op de brommer gaat liet ook aan de gasten uit Zierikzee zijn hielen zien. Ongelooflijk snel als die is kreeg hij ook snel trappen te verduren. Door zelf ook fors de duels in te gaan, kreeg hij nog een onnodige kaart van de scheids. Zijn te hoog geheven been was volgens de scheids een gevaar voor de tegenstander. Dit zorgde voor vraagtekens langs de lijn, want nog geen vijf minuten hiervoor werd Stan de lappenmand in getrapt
  Het restant van de 1e helft ging op en neer op het middenveld. Len en Edwin die uit de controle speelden kregen meer grip op de wedstrijd. De altijd coachende Peter en Rik zorgden ook dat zij goed bleven staan. Dat Pelikaan al weken moeite heeft met score was duidelijk en zorgde wederom voor de befaamde brilstand bij rust. 0-0.
  Het trainersduo liet de ploeg in de rust onveranderd en zorgde voor een scherp Pelikaan uit de kleedkamer. Meer dingen van elkaar verwachten en geen duels schuwen. Dat was de boodschap. Helaas ging het snel na rust mis. Balverlies. Razendsnelle Zierikzeese omschakeling. Counter uit het boekje. Doelpunt. Pelikaan kijkt drie minuten na rust wederom tegen een achterstand aan.
  Maar net als vorige week pakte iedereen zijn verantwoordelijkheid en bleef strijden om de ommekeer te realiseren. Len die voorop ging in de strijd op het middenveld en een paar keer stevig duelleerde met zijn directe tegenstander. Ook Brandon gaf een signaal af met zijn passie en vechtlust. Dit werkte aanstekelijk op het team, want ineens zag je iedereen duelleren en strijden voor elke meter. Ook Hameete bleef omschakelen en heeft sowieso ‘savonds geen puf meer gehad om van de bank af te komen.
  Daan en Hameete maakte goed gebruik van de ruimtes aan de zijkanten. Daan die een paar keer op snelheid er langs kwam en Hameete die met acties de bal voor de goal slingerde. 55e min heeft Hameete de bal op rechst en weet hij er met een goede schijnbeweging langs de komen en geeft de bal strak voor. De voorzet was zo scherp dat de centrale verdediger van MZC ( die overigens een prima pot speelde) de bal achter zijn keeper werkte. 1-1.
  Fatih die last had van knieklachten werd naar de kant gehaald en vervangen door Tom. (56e min)
  De bank van Pelikaan ontplofte en iedereen geloofde dat hier meer te halen was dan één puntje. De ruimtes bleven goed benut en Daan wist de bal weer eens voor te geven. Deze werd geblokt door de verdediger met zijn hand. STRAFSCHOP!
  Jeroen Hameete, routinier van P3, nam zijn verantwoordelijkheid als klassenoudste en schoot de bal in de touwen. 2-1. (65emin)
  Eén ding was zeker. Dit wilde niemand meer weggeven.
  In de 84e min kwamen de moegestreden Sebas en Edwin naar de kant. Hun vervangers waren Leon en Luuk.
  Pelikaan gaf het initiatief na de 2-1 weg aan MZC. Ze bleven komen en waren naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Toch resulteerden dit niet in hele grote kansen. Pelikaan had eigenlijk eerder de wedstrijd op slot moeten gooien, maar wist de ruimtes niet goed te gebruiken.
  Tijdens een dode spelsituatie aan het einde van de wedstrijd kwam zelfs de keeper mee naar voren. In plaats dat hij het doelpunt van zijn leven maakte, had Daan zijn brommer weer eens aangegooid en vertrok samen met Denley op een leeg doel af. Dat Daan liever assistenkoning dan topscoorder wilt worden, blijkt wel uit het feit dat hij hem nog aflegde aan Denley, die zijn eerste doelpunt van het seizoen maakte. Misschien wel uit zijn hele leven? Trotse papa en mama langs de lijn trakteerden hem op een AA’tje.
  Bovenop de lange terugreis zonder punten voor MZC kwam nog een schorsing. Conner Canters kon de frustratie niet aan en liet zich gaan. Natrappen. Gespot. Rode Kaart. Douchen.
  Eindelijk wint Pelikaan weer eens en zorgt voor de broodnodige driepunter! Bier smaakte extra lekker zaterdag en volgende week richting Internos voor een bekeraffiche!
  Uw reporter