• Pelikaan 3 beloont zichzelf niet met driepunter

Zaterdag 8 februari mochten de mannen van Pelikaan 3 weer een wedstrijdje spelen op veld B van het Pelidome. Dit keer was De Alblas 2 de tegenstander. Na een aantal wedstrijden punten te hebben verspeeld, was het nu dan wel een keertje tijd om de puntjes hier te houden.

Opstelling:
    Doel : Patrick
    Verdediging : Kevin, Denley, Edwin, Sebas
    Middenveld : Len, Seth, Sibba
    Aanval : Jens, Fatih, Dennis
    Wissels : Rodney, Gio, JC, Brandon

Wissel:

Rodney voor Len, 45min
    Gio voor Dennis, 45min
    Brandon voor Fatih, 60min
    JC voor Kevin, 72.5min
    Sibba geblesseerd eraf, 80min

Wat we nog wisten van de uitwedstrijd tegen De Alblas was dat het een fysieke ploeg is en dat ze niet bang zijn om dit te gebruiken. Aan ons dus om dit te bestrijden met een potje goed voetbal.

Pelikaan begon de wedstrijd dan ook goed aan de wedstrijd. Al heel vroeg leidde dit tot een grote kans voor Jens. Na een lage voorzet van Fatih kwam de bal bij de tweede paal voor de voeten van Jens. De keeper van De Alblas stond op de goede plek en kon helaas de bal keren. Pelikaan hield de druk erop en dit leidde tot meerdere kansen. Uiteindelijk wist Sibba, na een schot van Fatih, uit de rebound te scoren met een krachtige kopbal 1-0. Een lekker begin voor Pelikaan.  Kansen op de 2-0 waren er zeker, nadat de bal twee keer van de lijn werd gehaald bleef het doelpunt toch uit. De Alblas was zelf nog niet heel erg gevaarlijk geweest maar wisten niet heel veel later toch de gelijkmaker te maken. Een rommelige organisatie bij het verdedigen van een corner werd direct bestraft met een tegengoal 1-1. Pelikaan liet echter niet de koppies hangen en gingen door met hun (zo nu en dan wat rommelige) spel. Uit een vrije trap van Fatih wist wederom Sibba weer te scoren 2-1. Met deze stand gingen de spelers van beide ploegen naar binnen.

Het was voor de peli’s duidelijk wat er moest gebeuren de tweede helft, de 3-1 moest vallen. Met twee verse krachten in het veld moest het gaan gebeuren. Weer waren er grote voor de thuisploeg alleen werd het niet afgemaakt. Hierdoor bleef De Alblas in de wedstrijd en bleven ze zoeken naar de gelijkmaker. Na zwak verdedigen van Pelikaan kon de centrale verdediger van De Alblas zo de 16 in dansen en afleggen op een medespeler die de bal prima in het doel schoot 2-2. Met nog iets meer dan 20min te gaan was het zoeken naar de winnende goal. Beide teams vielen om de beurt bij elkaar aan, maar werden allebei niet echt gevaarlijk meer. Toen Sibba rond de 80e minuut nog geblesseerd uitviel en er geen wissels meer waren, werd het voor de overgebleven 10 in het veld nog een aardig karwei om nog een keer het net te vinden. Dit zat er alleen niet meer in voor mannen uit Zwijndrecht. De wedstrijd ging als een nachtkaars uit en de teams moesten het allebei doen met 1 punt.

Pelikaan 3 heeft zichzelf niet kunnen belonen met 3 punten, maar heeft wel gebuffeld als team. Iets wat we volgende week ook moeten doen tegen de buren en laten we dan maar weer eens voor het leuke 3 puntjes meenemen.