• Pelikaan 2 zet zegereeks voort

Na de 2-0 thuisoverwinning van vorige week stond er wederom een thuiswedstrijd op het programma. Ditmaal tegen GRC’14 uit Giessen.

Pelikaan kwam goed uit de startblokken wat meteen de eerste mogelijkheid van de wedstrijd opleverde. Bram kwam op rechts goed door, maar kon met zijn voorzet geen medespeler bereiken. Daarna kwam GRC’14 beter in hun spel en kregen de bezoekers de grootste kans om de score te openen. Gelukkig raakte de speler van GRC’14 de bal verkeerd en bleef het bij een achterbal voor Pelikaan. Uiteindelijk was het Pelikaan die de score in de 35e minuut opende. Timo kwam één op één met de keeper, maar behield goed het overzicht. Hij legde de bal breed op Vince, wie goed was opgekomen, en kon de bal in een leeg doel schuiven. En zo ging Pelikaan met een 1-0 voorsprong de rust in.

De tweede helft was, net zoals de eerste helft, erg slordig met veel strijd van beide kanten. Pelikaan had de controle over de wedstrijd, maar was niet in staat om dit uit te drukken in kansen. Er gebeurde vrij weinig tot de 83e minuut.
    GRC’14 vond vanuit een inworp een vrijstaande speler, maar zag zijn inzet op de doellijn gekeerd worden door Remco. Een signaal dat de wedstrijd nog niet was gespeeld en GRC’14 ging alles of niets spelen. Maar in de 85e minuut was het dan toch Pelikaan die de wedstrijd besliste. De keeper van GRC’14 bracht zijn verdediging in de problemen met een slechte spelhervatting. Dylan was alert, veroverde de bal en besliste de wedstrijd door de 2-0 binnen te schieten.

Het was een moeizame wedstrijd maar uiteindelijk weet Pelikaan 2 zakelijk te winnen. Hierdoor blijft Pelikaan bovenin meedoen en staat er volgende week een kraker op het programma. Pelikaan 2 treed dan om 12.30 uur aan tegen VVGZ 2 op het Noordpark.

Opstelling Pelikaan: Sjoerd; Robert Jan (61’ Brandon), Thomas, Valeri, Vince; Nathan, Bram (31’ Menno) Timo; Dylan, Remco, Jeffrey (61’ Mitchel)

35’ 1-0 Vince
    85’ 2-0 Dylan